zaterdag in week 31 door het jaar

Vandaag zegt Jezus: 'Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.'

Goed én kwaad zijn in de wereld aanwezig; rondom ons maar tevens in ons. Beiden trekken ons aan. Het goede trekt ons aan omdat we  - als gelovigen - daarin Gods aanwezigheid zien. In het goede weten we ons uitgenodigd door Hem. En daar we Hem beminnen, willen we daar graag op ingaan. Maar ook het kwade lokt; zeker als er geld mee gemoeid is. En soms kan het deugd daar ‘ja’ op te zeggen. Het maakt het leven 'aangenaam', tenminste in zekere zin. Want als we eerlijk zijn weten we dat ingaan op wat kwaad is, ons van God verwijdert. Door 'ja' te zeggen op het kwaad schaden we immers onze relatie met Hem, en schaden we dus onze mogelijkheid vanuit Hem lief te hebben, schaden we onze roeping, schaden we ons gehoor geven aan, we schaden ons diepste zelf, en uiteindelijk schaden we ook Gods Rijk.

Jezus is duidelijk: Je kunt niet voor beiden kiezen. Het gaat om Hem, of de mammom. Voor Hem kiezen, is kiezen voor het Rijk van God. Het is je christen-zijn serieus nemen. Het is je roeping beminnen. Het is leven vanuit je doopgenade. Voor het kwade kiezen, je louter richten op je eigen beugel vanuit egoïstische motieven, het is kiezen tegen Gods Rijk. Het is de bron van je doopsel afsluiten, met alle gevolgen van dien.

Aan ons de keuze...

Een mooie weekend,

kris

Reacties

  1. Geld maakt veel kapot. Ik zie het dagelijks rond me heen. Het klopt als een bus: je kunt niet God dienen en tegelijk de geldduivel. Twee tegenpolen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dank onze aandacht te wakkeren : aan ons de keuze !
      Belangrijk en telkens opnieuw kiezen... !

      Verwijderen

Een reactie posten