woensdag in week 22 door het jaar

ZORGEND VOOR DE ANDER
(bij Lc 4, 38-39)

Simons schoonmoeder had hoge koorts, en ze vroegen Jezus om haar te helpen. Hij boog zich over haar heen en sprak de koorts bestraffend toe. Die verliet haar, en meteen stond ze op.

Wie geraakt wordt door de Heer, wie door Hem genezen wordt, staat op. Bij de schoonmoeder van Petrus letterlijk, maar ook in het hart. Zij mocht bij wijze van spreken al even proeven van de genade van Jezus' opstanding die korte tijd later zou plaatsvinden.

En dan die mooie woorden die volgen op haar ‘opstaan’: en ze begon voor hen te zorgen.

Geliefde mensen, moge dát de vrucht zijn van Jezus’ aanraking aan ieder van ons: zorgend in het leven staan, gericht naar de ander. In de hele kleine dingen, met het hart, diep gemeend, in de liefde van de Heer.

Ook dát is christen-zijn. Vanuit Gods inwoning in Christus - die jou aanraakt en in Hem doet opstaan -, liefdevol in het leven staan; zorgend voor allen die je zijn toevertrouwd; biddend en/of handelend.
Zo eenvoudig kan het zijn.

Laten we bidden

Heer Jezus,
mogen wij vanuit uw aanraking
zorgend in het leven staan;
uw liefde dragend en uitdragend.
In uw naam.
Amen.

Beste mensen, laat je vandaag aanraken door de Heer, en bemin in Hem; dankbaar en blij.
Een mooie nazomerdag,
kris

Reacties

  1. Mochten ook wij vandaag door je aanmoediging en liefdevolle bezorgdheid Léven en Liefhebben ! Daarvoor oprechte dank !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ZORGEND VOOR DE ANDER: ik vond het als kind al fijn om zorgtaken te verrichten in ons grote gezin en dat is altijd gebleven, al had ik t nog zo druk met mijn hectische beroep (muzikant). toch heb ik al vroeg, ook binnen ons gezin, gezien dat er ook mensen zijn voor wie 'zorgen voor een ander' eigenlijk altijd alleen als een 'moetje' wordt gezien. die lijken dat gewoon niet in hun aard te hebben. kan ik wel verwachten van die mensen dat ze, omdat ze zich christen noemen, het nu ineens fijn gaan vinden om voor anderen te zorgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de grootste dingen gebeuren altijd in de verborgenheid en de stilte...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten