dinsdag in week 11 door het jaar

God zorgt, zoals we vandaag lezen in het evangelie, niet alleen voor goede, maar ook voor zogenaamd slechte mensen. Hij zorgt voor hen die Hem beminnen, maar ook voor hen die door het stellen van slechte daden Hem misschien niet of minder beminnen. Hij draagt zorg voor ieder mensenkind.

Wij, die geroepen zijn Christus na te volgen, worden opgeroepen deze wijze van liefhebben in zijn naam te beleven; dus zowel de goede alsook de anderen, én er zorg voor dragen.

Liefde die zich richt tot liefdevolle mensen is mooi. Maar we moeten ons de vraag durven stellen of we hen die minder liefdevol in het leven staan even warm beminnen. Want daar roept het evangelie dus toe op.

Jezus predikt en toont ons een universele liefde tot allen en alles. Hij toont ons een Vader die elke mens de moeite waard vindt (wat die ook heeft uitgespookt!) om deze onvoorwaardelijk te beminnen.

En wij... wij zijn geroepen deze zelfde liefde voor allen te beleven. Niet vanzelfsprekend. Wel mogelijk.

Laten we ons verinnigen met Christus opdat het mogelijk zou worden.

kris

Reacties

  1. Vandaag is het, het feest van Lutgardis van Tongeren, Patrones van Vlaanderen. Bidden we tot haar dat zij helpt om uit de moeilijke regeringsvorming te geraken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten