dinsdag in week 15 door het jaar

Vandaag lezen we in het evangelie: Jezus maakte de steden waar bijna al zijn wonderen hadden plaatsgevonden, het verwijt dat ze niet tot inkeer waren gekomen.

Er bestaat zoiets als de gave van het her-inneren. Het is door toedoen van de heilige Geest je herinneren waar God je hand nam en met je op weg ging, waar Hij je beschermde, waar Hij je leidde, waar Hij je troostte, waar Hij je bepaalde mensen zond, waar Hij zijn kruisliefde aan je toonde en leerde, waar Hij je tot inzicht bracht, waar Hij zich toonde doorheen de natuur, je ouders, je kinderen, je huisgenoten.

Tijd nemen om in stil gebed je verleden te overlopen maakt je tot een dankbaar mens. Veel wat misschien vanzelfsprekend leek, lijkt vervuld geweest te zijn van Gods aanwezigheid, van zijn schepping in jouw leven.

Dit innerlijk 'zien', dit her-inneren, zou, naar het woord uit het evangelie van vandaag, ons moeten aanzetten om steeds meer 'ingekeerd' te leven, in God, bewust zijnde dat Hij er was en is, diep dankbaar om zijn liefde.
Om vanuit deze verwondering om al wat God in en voor u gedaan heeft te leven, van binnen naar buiten, vanuit Gods liefde, deze leggend in uw doen en laten.

kris

Reacties

  1. zie ook reactie 3 van gisteren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. God heeft zich doorheen de tijd al dikwijls aan me getoond. Waarschijnlijk veel meer dan ik vermoed. Dit besef brengt me inderdaad in diepe dankbaarheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo ook bij mij Liese. Ondanks heel wat tegenslagen die ik de voorbije jaren heb moeten trotseren. Maar Hem herinneren, zoals Chris dat noemt, maakt van mij een dankbaar mens.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten