woensdag in week 21 door het jaar

SPIEGEL VAN JE BINNENKANT

'Jullie lijken voor de mensen vanbuiten rechtvaardig, maar vanbinnen is het een en al huichelarij en wetsverachting.' Niet mis te verstane woorden van Jezus aan het adres van de schriftgeleerden en farizeeën.

Jezus was, en is, één en al barmhartigheid, altijd opnieuw bereid te vergeven en met mensen op weg te gaan. Maar waar Hij een grondige hekel aan had was onoprechtheid en schijnheilig gedoe. Dat verafschuwde Hij ten diepste.

Evangelie en hypocrisie gaan dan ook absoluut niet samen.

Dat moet ons doen nadenken hoe het gesteld is met onze buitenkant die altijd een weerspiegeling is van onze binnenkant. Als christenen moeten we ons de vraag durven stellen of wij op zo'n wijze zorg dragen voor ons innerlijk leven - afgestemd op het evangelie - zodat ons uiterlijk gedrag aan een oprechte evangelische gezindheid beantwoordt.

Werk aan de winkel dus. Houden van Jezus is houden van de liefde en is dus liefde zijn. Houden van Jezus zonder liefde te zijn is leven in de leugen. Jezus graag zien en vanuit Hem liefhebben is leven in de waarheid.

Laten we elke vorm van hypocrisie van ons afschudden en eenvoudig en oprecht, als blijde christenen, elkaar graag zien. In naam van de Heer.

Laten we bidden

Heer Jezus,
leer ons oprecht
elkaar graag te zien.
Moge alle schijnheiligheid
smelten als sneeuw voor de zon.
Mogen we ons met U verenigen
opdat onze liefde zuiver zal zijn.
In uw naam.
Amen.

Een mooie woensdag,
kris

Reacties

  1. Inderdaad veel werk aan de winkel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Chris. Dat is duidelijke taal. Onomwonden. Daar hou ik wel van.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten