dinsdag in week 1 vasten

Gebed is in wezen deelname aan het leven van de heilige Drie-eenheid. Het is leven mét God, in een voortdurend ontvangen en geven. Dat is het in wezen.

Maar Jezus weet, meer dan wie ook, hoe moeilijk het ons valt te bidden, in de liefde van de Geest te bidden, volhouden met bidden, enz…
Vandaag geeft Hij ons enkele woorden om tot waar gebed te komen; woorden waarbij Hij ons zelf meeneemt in zijn eigen gebed tot de Vader.

Het Onze Vader is een mooi, rijk en zeer diepgaand gebed. We kunnen het meermaals per dag bidden; op onze knieën, maar ook samen voor het eten, prevelend tijdens de afwas, onderweg op fiets of tram, op het werk,… eigenlijk overal en altijd.

In de leestip van vandaag lezen we dat Reginald Moreels voor elke operatie die hij verricht een Onze Vader bidt, omdat hij vindt dat in dit gebed àlles staat. Mooi toch, en zinvol.

Meermaals per dag het Onze Vader bidden… gewoon doen zou ik zeggen. Het geeft vrede en kracht aan jezelf, én aan de wereld.

kris

Reacties

  1. Het Onze Vader is zelf Woord van God. Als wij het Onze Vader bidden, bidt God tot God. Zo'n gebed kan niet zonder verhoring blijven.
    Wat Dr. Moreels doet, dat deden vroeger bijna alle dokters: zij gingen naar de kapel van het ziekenhuis voordat zij aan een operatie begonnen. Ook onze zorg- en verpleegkundigen begonnen vroeger bij onze zusters de dag en zelfs de nachtwacht met een kort gebed in de kapel. Er is toch ook in die medische wereld veel veranderd, niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad , toch ken ik persoonlijk een chirurg die voor ieder ingreep bid,
    die zelfs zijn studenten aanbeveelt na een sectie te hebben uitgevoerd op lijken een Mis bij te wonen voor die gestorvenen, ja, er is ook nog veel goeds die niet in de media komt, jammer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hartelijk dank voor deze positieve noot. God zij lof.

      Verwijderen
  3. Bidden is voor mij :danken en Hem laten spreken in mij ! Niiet om verhoort te worden (al heb ik dit wel nodig )-wie niet ???Loven en stil zijn ! Zich geven aan de Geest!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten