vrijdag in week 2 vasten

Naar woorden van Ambro Bakker

Vandaag citeert Jezus uit psalm 118: 'De steen die de bouwers afkeurden is de hoeksteen geworden.'
Het spreekt voor zich dat Hij hier over zichzelf spreekt.

Een geloofsgemeenschap (de Kerk wereldwijd in heel haar verscheidenheid) kun je vergelijken met een kerkgebouw. Een kerkgebouw bestaat uit honderdduizenden stenen. Elke steen heeft zijn eigen plaats en functie. Sommige stenen zitten onzichtbaar in het fundament; ze dragen het gebouw en zorgen voor de stevigheid. Anderen stenen zijn wél zichtbaar. Sommige van binnen, andere van buiten, de een hoog, de ander laag. Er zijn stenen die iets ondersteunen en stenen die iets omlijsten. Maar allemaal zorgen ze er voor dat de kerk op zijn plaats blijft.
En dan hebben we nog de gelovigen die zich in het gebouw bevinden. Elke gelovige heeft zijn of haar eigen plaats en functie, ieder met zijn of haar gaven en talenten.
Maar, en dat is belangrijk, er is ook een hoeksteen, en die hoeksteen is Jezus. Het is belangrijk dat we Hem de hoeksteen laten zijn van onze geloofsgemeenschap. Haal je die hoeksteen weg, stort het geloofsgebouw in elkaar…

Laat ons een blijde en missionaire Kerk zijn, bouwend op Christus, als één gemeenschap in Hem.

Reacties

  1. een kerkgebouw bestaat uit talloze stenen ! Dé hoeksteen is Jezus zelf, het is belanrijk dat we Hem de hoeksteen laten zijn van onze GELOOFSGEMEENSCHAP , de band die ons in liefde en geloof bindt, daarom vragen we het Hem anders stort het geloofsgebouw in elkaar!
    Zo schreef KRIS en dit beaam ik! iets anders kan ik niet zeggen !!!
    Dank Kris

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten