maandag in week 11 door het jaar

ANTWOORDEN IN LIEFDE

Vandaag zegt Jezus: 'Verzet je niet tegen wie kwaad doet, maar keer degene die je op de rechterwang slaat, ook de linkerwang toe.'

Voor alle duidelijkheid: dit is geen oproep om ongerechtigheid te laten passeren.

Het is een appel om kwaad met goed, haat met liefde, agressie met vredelievendheid, oordeel met barmhartigheid, te vergelden en zo menselijke verhoudingen te veranderen.

Liefde, hoe kwetsbaar ook, is de enige kracht waarmee kwaad kan overwonnen worden.

Jezus is deze weg gegaan, en wil deze weg opnieuw met ons gaan, dag na dag; Hij in ons, wij groeiend in Hem.

Laten we ons schenken aan Hem opdat liefde altijd hét antwoord mag zijn op alles.

Moge de Geest ons binnenvoeren in het ja-woord van de Heer.

Laten we bidden

Heer,
geef dat wij het kwade
altijd mogen overwinnen
door het goede.
Omhels ons met uw kruisgenade.
In uw naam.
Amen.

Een vredevolle maandag,
kris

Reacties

  1. Wat Paulus schrijft over zijn leven, lijkt wel echt de toepassing te zijn van wat Jezus vandaag zegt: 'Geen weerstand te bieden tegen het onrecht'. Zo alleen komt er een nieuwe wereld op gang. Is dat zwakte, zo'n leven in geweldloos verzet? Ik denk dat dit juist heldhaftigheid is, maar die heldhaftigheid moet je elke keer weer vragen aan God en ook van Hem ontvangen. Dus gaat het hier niet om eigen krachtpatserij, maar om een gave van God. Heer, help ons het onrecht te verdragen en te bidden voor wie ons niet mag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. HIJ is het die VREDE EN lEVEN geeft!!

      Verwijderen
    2. Daniël, ik denk dat het heel waar is wat je schrijft. We kunnen dit niet zelf maken, enkel ontvangen. Door ons te verbinden met de Geest in ons. Hij zal ons in Christus brengen van wie we de genade ontvangen 'in Hem' te handelen en te bidden.

      Verwijderen
  2. "Liefde is de enige kracht waarmee kwaad kan overwonnen worden." bij onrecht dat ons aangedaan wordt denken we teveel dat degene die het onrecht begaat, de vijand, de tegenstander, overwonnen moet worden. dat leidt tot fysiek of mentaal geweld... maar het is het kwaad in de ander dat overwonnen moet worden, en kwaad kan slechts overwonnen worden met liefde,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten