zaterdag in de 3e paasweek

WILLEN JULLIE SOMS OOK WEGGAAN ?
(Bij Joh 6, 60-69)

In een wereld geteisterd door oorlogen, gekweld door onrecht en gekenmerkt door de toenemende kloof tussen arm en rijk, kunnen we ons soms afvragen waar God is in al deze chaos. We kunnen ons machteloos voelen te midden van de wijdverbreide corruptie en het schijnbare gebrek aan gerechtigheid. Het is verleidelijk om weg te willen rennen van deze harde realiteit, om ons terug te trekken in onze eigen comfortabele bubbels van veiligheid en welvaart.

Maar juist in deze lastige tijden roept Jezus ons op met zijn eeuwenoude vraag: 'Willen jullie soms ook weggaan?' Het is een vraag die ons uitdaagt om te blijven geloven, ook als veel om ons heen lijkt te wankelen. Want te midden van alle pijn en lijden, blijft Jezus de bron van hoop en liefde.

Als volgelingen van Christus worden we geroepen om niet weg te lopen van de wereld, maar om ons juist in te zetten voor gerechtigheid en vrede. We worden uitgedaagd om op te staan tegen onrechtvaardigheid, om de stem te zijn van degenen die geen stem hebben, om de liefde van Christus te laten zien aan degenen die het het hardst nodig hebben.

Geliefde mensen, laten we niet ontmoedigd raken door de duisternis om ons heen, maar laten we ons als Kerk verenigen in vastberadenheid en geloof. Laten we ons inzetten om bruggen te bouwen over de kloof van verdeeldheid, om te strijden voor gerechtigheid en vrede, en om de liefde van Christus te laten schijnen in elke hoek van deze gebroken wereld.

'Willen jullie soms ook weggaan?' Het is een vraag die Jezus ook vandaag aan ons stelt. Laten we, vanuit het hart van de Kerk, in eenheid met de Heer, Gods liefde belichamen. Mogen de woorden van Petrus ook de onze zijn: ‘U, Heer, spreekt woorden die eeuwig leven geven, en wij geloven en weten dat U de heilige van God bent.’

Laten we bidden

Goede Vader,
help ons - in Christus - dicht bij U te blijven,
ook te midden van chaos en onrecht.
Geef ons kracht en moed
om trouw te blijven aan U,
en uw liefde te verspreiden in deze wereld,
die zo vaak gebroken is.
Door Christus, onze Broeder en Heer.
Amen.

Geliefde mensen, moge het licht van Pasen vandaag in ons, en door ons heen, schijnen. Laten we samen, verenigd in geloof, bruggen bouwen en de wereld verlichten met hoop en vrede.
Een gezegend weekend,
kris


Vragen om mee op weg te gaan

Hoe kan ik als christen Gods liefde uitstralen te midden van deze gebroken wereld?

Hoe kan ik anderen aanmoedigen om niet weg te lopen van de Heer?

Reacties

  1. Twee moeilijke vragen...1 door zelf niet op te geven en er kracht blijven van ontvangen die je dan met wat geluk soms kan "delen ". 2 door ons eigen doen en laten in de "verf" te zetten zonder op te vallen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1. Eerst Gods liefde ontvangen 2. De waarheid spreken en oordelen

      Verwijderen
  2. Alles moet Kunnen tegenwoordig…….Durven is een andere vraag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo waar Kris, blij met het helder neer te schrijven en daardoor ons een steuntje tegeven om toch verder te hopen. Ik wens het u ook toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat we zelf niet hebben kunnen wij niet doorgeven. Kijken we naar de apostelen, van bange wezens bloeiden ze open naar stralende wezens. Niet uit zichzelf maar door de kracht van de Heilige Geest straalde zij liefde uit en werd er een bloeiende gemeenschap geboren. Kom Heilige Geest en maak ons tot vurige Kristenen. Madeleine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Madeleine, dat zeg je helemaal juist.
      Zonder de Geest ... we zouden tot niets in staat zijn.

      Verwijderen
  5. Als we als gelovige dicht bij de kern/ons hart leven, stralen we automatisch Gods liefde uit. Waar we zo vol van zijn, kunnen we niet verbergen.
    Luisteren naar de verhalen van anderen... waarom willen ze weglopen van de Heer? Niet oordelen over anderen, gewoon er 'zijn' voor hen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarheid zeggen is gelijk aan oordelen

      Verwijderen
    2. Bisschoppen spreken de taal van de overheid

      Verwijderen
  6. Zou het niet kunnen dat velen terug tot geloof komen als er miserie of oorlog enz. is ? Omdat de Heer over ons waakt. Frank

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bidden voor vrede is de enige manier om de oorlog te stoppen

      Verwijderen

Een reactie posten