dinsdag in week 33 door het jaar

'De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren was.', zegt Jezus ons vandaag.

Naar het voorbeeld van Jezus moeten we niet de zonde liefhebben, wel de zondaar.

De zonde niet liefhebben lijkt ons logisch. De zondaar liefhebben misschien ook wat het principe betreft, maar de beleving daarvan is lang niet vanzelfsprekend.

Waarom zouden we de zondaar liefhebben?
En wat zou die liefde dan inhouden?

De zonde vervreemdt de mens van zijn Schepper. De mens is immers gemaakt naar het beeld en de gelijkenis van God. De zonde vervreemdt ons dus van die gelijkenis.
God heeft Jezus de wereld ingezonden om de mens van die vervreemding te herstellen, om verzoening tot stand te brengen tussen de mens en God, om genezing te brengen daar waar de mens ziek is in zijn relatie tot God.
Die heling kan maar tot stand komen wanneer je de zondaar tegemoet treedt met de liefde van Jezus. Want Christus' liefde draagt de genade in zich wat duister is in de mens om te buigen naar Gods licht.
Het is daarom van groot belang dat we de zondaar bekijken met de liefdevolle blik van de Heer, dat we naar hem toegaan vanuit het liefdevolle hart van Christus, dat we hem in Gods liefde aanvaarden als één van ons.

We hoeven dit niet alleen te doen. Het zou zelfs een grote vergissing zijn dit alleen te doen. Christus woont in ons, en vanuit Hem mogen we naar de zondaar toegaan. Hij door ons, met ons, in ons. Wij met Hem, in Hem, door Hem. Die innige eenheid met de Heer zal ons in staat stellen de zondaar met de liefde van God te benaderen. Jezus zelf zal ons gebruiken om de zondaar aan te raken in zijn diepste duisternis om hem weer op te tillen uit het stof van de zonde.

En denk vooral niet dat je zelf zonder zonde moet zijn om zo met de zondaar om te gaan.
Moest dit zo zijn, dan zouden de zondaars weinig bezoek krijgen in deze wereld.
Naar de zondaar toegaan geneest ons namelijk ook van onze eigen zonde. Want wie naar de zondaar toegaat, treedt in de missie van Jezus, en wie in Jezus' voetstappen treedt, ontvangt zelf genezing. Of om het modern uit te drukken: een win-win situatie.

Een mooie dinsdag voor ieder van u.

Ps.: Ik kan ook zeggen dat aan de mailing volop gewerkt wordt. Het komt goed.

kris

Reacties

  1. Ik ben blij dat er aan de mailing gewerkt wordt...!
    't Is geen verwijt hoor ,waarom zou ik ! Maar ik vergeet dikwijls "te googelen "naar de Dagelijkse Bijbelcitaat ! Gemakzucht...?
    Maar zo mis ik de aanmoedigende ,wijze en troostende woorden om van mijn dag één voor Hem te beleven en proberen waar te maken !
    Al vergeet ik mijn "Contemplatieve Christelijke Meditatie "niet !
    HEER naar wie zouden wij gaan JIJ hebt Woorden van Eeuwig Leven !
    Zegen allen die zich inzetten op welke manier ook ...voor "De dagelijkse Bijbelcitaat "!
    Zonnige groeten !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jezus, Gij zijt geen menselijke folteringen ontvlucht, maar zijt uw Vader trouw gebleven. Ook Eléazar bleef God trouw om niet door zijn dwaling en zelfs maar schijnbare ontrouw anderen mee in het bederf en de zonde te trekken. Neen, hij gaf zichzelf liever tot voorbeeld van moedig en vrijwillig offer van zijn leven om zo zijn naaste te bevestigen in hun trouw aan God. Ook in het evangelie zien we hoe Zacheüs een mooi voorbeeld schenkt van bekering. Het mag ons leren dat trouw aan de Heer, leven voor Hem met de nodige offers die dit ook vraagt, niet opweegt tegen de eeuwige gelukzaligheid die ons te wachten staat. Zo op mijn beurt teken en voorbeeld zijn voor anderen om mij heen.
    Kiezen voor de smalle weg, maar die wel leidt naar het brede eeuwige geluk.
    Het is natuurlijk gemakkelijk mee te lopen met de stroom en de tendens van de wereld mee, alles kan en mag! Maar juist nu is het meer dan nodig halt-punten te creëren door het voorbeeld en getuigenis van het tegenovergestelde. Punten die tot nadenken en bezinnen brengt, tot een reflexteren van hoe zijn we eigenlijk bezig? Zodat men tot de genade van bekering kan komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De weg is smal ......na 90 jaar......lijkt die nog smaller, maar toch leidt die weg naar onbekende verten .....naar licht voor altijd!!!!! zo zegt Jezus het ! ALS .....ik door de duisternis heen......... me laat omarmen in diepte door God en de ANDEREN !
    diepe dank aan alles wat hier vooraf gaat !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten