donderdag in week 33 door het jaar

Jezus naderde Jeruzalem. In de naam Jeruzalem zit het woord 'sjaloom': 'stad van vrede'. Over deze stad van vrede huilde Hij. Hij zag het drama, de hardnekkige blindheid van het volk, het zich halsstarrig verzetten tegen Gods ontferming. Het gaat hier niet over emotionele tranen van een kortstondige droefheid; het gaat hier over een fundamentele intrieste vaststelling dat mensen aan wie God zich in vlees en bloed geeft zich afsluiten voor deze gave. Het is de pijn van God zelf waar mensen zich de rug toekeren naar Hem.

Jezus staat ook voor ons hart, het 'nieuwe Jeruzalem', de 'nieuwe stad van vrede'.
Laten we toe dat Hij ook hier huilt, of gunnen we Hem de vreugde van een hart dat zich heeft gekeerd naar de Vader, een hart dat de menswording van God heeft welkom geheten en zich in Hem heeft laten opnemen, om, verinnigd in Christus, Gods liefde uit te zingen naar allen en alles.

kris

Reacties

  1. - Eerst en vooral dank, Kris, en ook proficiat aan u en aan uw webmaster om de dagelijkse mailing van Bijbelcitaat weer op punt te hebben gekregen. Dat zal voor velen van ons weer een grote steun zijn 's morgens.
    - Ik kijk graag naar Maria vandaag. Van kindsbeen af heeft zij zich aan God gegeven. Haar leven was voor Hem. Het mijne ook, Moeder. Help me vol te houden.
    - Jammer dat Mattatja nog zoveel geweld gebruikte. Gelukkig dat in onze tijd onze christelijke godsdienst van alle geweld af is gestapt. Mogen alle andere godsdiensten ons daarin volgen.
    - Jezus weent over Jeruzalem. Het wil Hem niet aanvaarden. Het wil niet onder de liefdesheerschappij van God leven. Geweldloos en gewillig zal Jezus aan het kruis hangen om in ons aller plaats Het Koninkrijk van Zijn Vader te laten komen op aarde. Omdat Jezus ons allen aan had genomen en droeg in Zijn mens zijn, daarom konden ook wij in Zijn sterven verlost worden.
    - Maria staat onder Zijn kruis te bidden voor ons, zondaars, die door ons kwaad haar Kind doden. Maria laat gewillig en ook geweldloos Gods wil geschieden, ook als ze haar enig kind ziet sterven. Maria, goede Moeder, dank voor wat U voor ons geleden hebt. Leer ook ons geweldloos blijven en in stilte te lijden als men, hoe dan ook, onze christelijke overtuiging aanvalt, bv. door de zich steeds meer verbreidende wetten die het leven dat van God komt en dat alleen aan Hem toebehoort, belagen. Maria, leer ons voor God te leven, van Hem te zijn, alle dagen van ons leven, zoals gij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het volk in Jezus' tijd had het moeilijk om Hem te aanvaarden. Maar stel je eens even voor dat Jezus niet was gekomen. En dat nu, in 2019, iemand in ons midden opstaat die beweert dat Hij de Mensenzoon is. Zouden wij Hem wél aanvaarden? Ik denk dat we het even moeilijk zouden hebben als de mensen toen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen zouden de mensen het niet moeilijk moeten hebben gevonden,zij hadden de Schriften, vooral Jesaja die de Messias voorspelde,en alles is volbracht tot in detail wat in het Oude Verbond was voorzegt ,wij zien in het Nieuwe Testament de Schriften vervuld,dus zouden wij geen excuses kunnen aanbrengen,dat we het niet wisten,wie zoekt,vindt!!!

      Verwijderen
    2. even opmerken dat in geval van... we het nieuwe testament nog niet zouden hebben om de vervulling van het oude te zien.

      Verwijderen
  3. Augustinus zei t mooi: "Moge jouw vrede liggen in je kracht, Jeruzalem; moge jouw vrede liggen in de liefde."

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tomás Halìk zegt: in "Geduld met God" :" Er zijn er ,voor wie, de ervaring van het STIL -ZIJN
    en het AFWEZIG-ZIJN van GOD in de wereld, Het beginpunt is van hun fundamenteel GELOOF !!!!
    Voor mij is dit een openbaringsmoment geweest !!!!!! Dank voor dezelfde momenten in Dagelijks Citaten door Kris ,Daniël, Stefaan, en veel anderen !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten