30 dec

Vandaag hoorden we hoe Hanna dag en nacht in de tempel verbleef en daar al biddend en vastend God diende.

Hanna doet ons denken aan de talloze monialen wereldwijd die, dag en nacht, biddend en vastend, God dienen. Deze mensen, die in de stilte van hun abdijen, verborgen achter kloostermuren, hun leven volledig toewijden aan God, zijn van kapitaal belang voor de Kerk en de mensheid in haar geheel.
Zij houden in alle verborgenheid een vlam brandend die in de samenleving dikwijls tot een klein pitje is geworden.

Niemand ziet hen bezig, weinigen kennen ze, maar door hun wijze van leven geven ze leven aan de Kerk.
Doorheen gebed, vasten en offer schenken zij immers de gehele mensheid aan God als een gebed zonder ophouden. En ook al klinkt het dezer dagen misschien niet echt populair; gebed geeft leven, méér dan we vermoeden. En juist daarom zijn deze mensen van kapitaal belang.

Maar dat geldt ook voor ieder die thuis in alle verborgenheid z'n dagelijks gebed verricht. Als wierook stijgt het in naam van de Heer op naar de Vader, om het terug te schenken aan de wereld opdat zijn liefde zou bloeien in elk mensenhart.

In al haar verborgenheid was Hanna een grote vrouw, samen met al die ontelbare mannen en vrouwen, monialen en leken, wereldwijd, die God dienen door gebed en vasten.

Laat ons deel uitmaken van deze biddende gemeenschap.

kris

Reacties

  1. Ja, zij moest erbij zijn, in deze Kersttijd, deze weduwe die dag en nacht bad. Bidden doet je naar God kijken en van Hem je redding verwachten. Bidden doet je wegkijken van de glitter van de wereld die toch maar een dauw is die zo opdroogt. Bidden doet ons in de wereld leven en ons voor haar inzetten, zonder ons te verliezen aan wat zij ons lijkt te beloven, maar toch niet geven kan. Bidden doet ons in de wereld leven met een hart dat vol is van God en dat van Hem alles verwacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "En ook al klinkt het dezer dagen misschien niet echt populair; gebed geeft leven, méér dan we vermoeden"
    Dank je Kris om dit te zeggen. Ik ga volledig akkoord
    Om de waarde van bidden duidelijker te maken bij jongere mensen zei ik altijd : bidden is een stroom van energie ontvangen of een stroom van energie sturen.
    En energie verstonden ze

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Morgen:dankdag voor alles wat we kregen en gaven door oooooooooo














    Morgen is de dag: war we dank zeggen voor hel oneindigedat we kregen en gavenin
    in onslange ofkorte leven door het bidden of onze dienst, vor kerk en humaniteit!!!!
    Dank Kris Dani¨el ,Stefan en vele anderen !!!!!







    a


    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten