vrijdag in week 32 door het jaar

Ik houd u in deze brief geen nieuw gebod voor, maar een gebod dat ons vanaf het begin bekend is: laten we elkaar liefhebben.

Zo lezen we vandaag in de eerste lezing uit de tweede brief van Johannes.

Elkaar liefhebben in vele vormen van kleine goedheid … daar gaat het om. Gewoon kleine daden, met liefde gedaan, niet opvallend, maar gemeend, van harte, omwille van de ander, niet om iets terug te krijgen, en als het kan met een zekere blijheid; een innerlijke vreugde die haar wortels heeft in de opstanding van de Heer.

Want daar gaat het om: de liefde van Pasen belichamen. Niet op je eentje, maar mét de Heer, innig verenigd met Hem, vanuit zijn inwoning in jezelf.

Zie het niet te theoretisch, ook niet als een principe, of een goed gevonden idee. Het is ook meer dan een spiritualiteit of zelfs een navolging. Het gaat om een leven mét de Heer, een leven in Christus, vanuit een innige verkering met Hem.

En zie het echt niet te groots. Kleine goedheden. Met de mensen u gegeven. Aanvoelend waar het kan. Kijkend waar er vraag is. Met een gezond verstand. Als een christen: mét en in de Heer, zijn vrede dragend, en uitdragend.

Zalig de eenvoudigen van hart.

Een vredevolle vrijdag,

kris

Reacties

  1. Goede Kris,
    Elkaar liefhebben in vele vormen van kleine goedheid....Deze ochtend word ik bijzonder geraakt door je gekozen woorden. Voor mij zijn jou teksten een dagelijks vorm van GROTE goedheid.
    Dankjewel Kris, zoals je verwoord; "Het gaat om een leven mét de Heer, een leven in Christus"...."vanuit een innige verkering met Hem". Verkering vind ik zo mooi gekozen, daar kan ik een voorstelling van maken.
    In Licht en Liefde verbonden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beaam ik helemaal.
      Van Woord naar leven ... ik leef er dagelijks van.
      Een wegwijzer voor mijn leven.
      Dank u Kris !

      Verwijderen
  2. En dat verandert alles, Kris. Mocht ons leven niet een zoeken zijn naar 'overleven', maar naar 'eeuwig leven', d. i. leven in volheid en in de liefde. Liefde sterft niet. God ook niet, omdat Hij liefde is. Ook ons is een heerlijke toekomst aangezegd als we leven in de liefde die zich uit in veel kleine daden van goedheid.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten