vrijdag in week 27 door het jaar

GENADE IN ZWAKHEID

Heel vaak vechten we dagelijks diep in onszelf dat oorlogje uit tussen goed en kwaad, tussen de goede Geest van God en de boze geest die we Satan noemen. Ons hart, ons leven, is het toneel waar deze strijd zich afspeelt. En dat is jammer, want het is totaal naast de geest van het evangelie.

In plaats van te strijden zouden we beter biddend kunnen afdalen in ons diepste zelf om daar de Heer op te wachten, Hem te ontmoeten, in het hart van onze gebrokenheid.

Het gaat er om innerlijk klein te worden, arm van geest, nederig, God in Christus welkom heten in je kwetsbaarheid. Niet als zelfprestatie, maar als gevolg van je toevertrouwen aan de heilige Geest die deze nederigheid in jou zal bewerkstelligen. Om dán te kiezen, vanuit God, waarvan je toelaat dat Hij je in Christus helend nabij is.

En ook elkaar zo nabij zijn. Zoals Franciscus van Assisi het uitdrukt in een van zijn Wijsheidsspreuken: ‘Gelukkig de mens die zijn naaste in zijn broosheid draagt, zoals hij door hem gedragen zou willen worden’.

Kiezen voor het goede doe je dus door je jezelf, je gebrokenheid, toe te vertrouwen aan Christus, gelovig wetend dat Hij je draagt, optilt en geneest. En het is tevens je naaste in zijn broosheid dragen, doorheen daden van tedere goedheid en stil gebed voor hem of haar.

Laten we bidden

Heilige Geest,
trek ons in de warmte van uw gloed
opdat wij in nederig toevertrouwen
de Heer kunnen ontmoeten in onze gebrokenheid.
Moge zo onze zwakheid onze sterkte worden.
In Christus, onze Heer,
Amen.

Geliefde mensen, laten we afdalen. Daar wacht de genade. Laat Pasen gebeuren, het wonder van Gods barmhartigheid.
Alle Goeds, kris

Reacties

  1. Ja Kris
    open blijven voor Zijn onmetelijke Goedheid !
    Herhalen zoals de Emmaüsgangers "Heer blijf bij ons ,want het wordt avond "!
    We zijn zo moe van ons steeds 'vallen'!
    Laten we ons laten mee stromen in de wild kronkelijke rivier om tenslotte vrij en zonder angst baden in de oceaan van ZIJN Liefde !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie heeft niets met het Bijbelcitaat van vandaag te maken maar om het feit dat anoniem reageren niet altijd een vrijwillige keuze is. Jaren geleden kon ik met mijn google account reageren met mijn eigen naam. Ineens kon dat niet meer. Ik heb toen nog contact opgenomen met Kris maar hij kon ook geen oplossing bieden. Daarom zet ik mijn naam erbij (Roosje ) om misverstanden te voorkomen. Ik ben al lang een blije volger van het Bijbelcitaat. Het is voor mij een goede opsteker om de dag te beginnen. Een oprecht dankjewel aan iedereen! En natuurlijk aan Ricky en Kris die zoveel eraan doen om vertrouwd te raken met de lezingen. Roosje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Roosje, heb je het al op een andere manier geprobeerd? Als je op het pijltje klikt na Anoniem staan er drie mogelijkheden: Google-account, Anoniem en Naam. Als je op Naam klikt kun je je naam vermelden, in dit geval: Roosje. Dan staat er de vraag: Profiel bijwerken, en kun je klikken op Doorgaan. Dan kun je schrijven wat je hart je ingeeft en staat je naam erboven. Zo heb ik het nu ook gedaan. Succes! Ricky

      Verwijderen

Een reactie posten