woensdag in week 11 door het jaar

GOED DOEN OWWILLE VAN HET GOEDE
(Bij Mat 6, 1-6 + 16-18)

Goede daden verrichten, bidden of vasten met als doel door mensen geprezen te worden, heeft met eigenbelang te maken en streelt slechts het eigen ego. Dit heeft weinig of niets met God te maken, zelfs al gebruik je zijn naam en wat Hij vraagt om applaus te verkrijgen.

Het gaat erom dat je handelt uit oprechte liefde en toewijding, zonder de behoefte om op te vallen of erkenning te krijgen. Ware toewijding betekent dat je je innerlijk leven en uiterlijke acties richt op het liefhebben en dienen van God, én het welzijn van anderen.

De sleutel tot dit alles is de heilige Geest, die ons zal aanzetten in waarheid en nederigheid te leven en te werken.

Externe goedkeuring mag niet het doel zijn van het christelijk leven. God ziet ons, en laat dat genoeg zijn. Ons leven wordt niet gemeten door publieke erkenning, maar door de oprechte inzet en liefde waarmee we leven en handelen.

In Christus goed doen, enkel en alleen omdat het goed is. Zonder hunkering naar applaus. Dit is, onder andere, de oproep van het evangelie vandaag.

Laat ons bidden

Liefdevolle God,
mogen wij bidden en handelen
in waarheid en nederigheid,
geleid door de heilige Geest.
Leer ons liefhebben,
wetende dat U ons ziet
en dat dit genoeg is.
In Christus' naam.
Amen.

Geliefde mensen, laten we vandaag goed doen, puur omwille van het goede, omwille van God.
Een mooie woensdag,
kris


Om mee op weg te gaan

Bid en leef ik vanuit een diep innerlijk verlangen naar God en oprecht christelijk leven, zonder mij te focussen op uiterlijke vertoningen en waardering van anderen?

Ben ik bereid tijd en stilte in mijn gebedsleven te omarmen als een bedding waarin de heilige Geest mij van binnenuit kan vernieuwen?

Reacties

  1. Jezelf geven of iets geven , is in feite iets krijgen.
    Een van de grootste verborgen schatten, waarheden in het leven is : Geef en je zult verkrijgen .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mag de Heilige Geest mij helpen met ingevingen om de beste en liefdevolle zorg te kunnen geven aan mijn zwaar zieke man.
    Soms reageer ik te snel vanuit mijn hoofd en niet genoeg vanuit mijn hart
    Dankjewel voor het samen bidden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel ons leven is gericht op een geborgen worden in het hart van de verborgen God. Bidden, delen en vasten kunnen ons helpen om nog meer thuis te komen in de geborgenheid van God die in het verborgene is en ziet. Als deze drie boetewerken daar niet toe bijdragen, dienen ze tot niets.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten