vrijdag in week 15 door het jaar

Barmhartigheid wil Ik, geen offers’, zegt Jezus ons vandaag.

Wanneer je ‘barmhartigheid’ opzoekt in het woordenboek, krijg je: ‘Barmhartigheid is de behoefte om hulp te verlenen aan mensen die in geestelijke of lichamelijke nood verkeren. Het is nauw verbonden met naastenliefde en rechtvaardigheid.’
Christelijk geduid zou je dan kunnen stellen dat barmhartigheid de stap is om vanuit Jezus’ aanwezigheid in jezelf naar de ander toe te gaan om hem Gods liefde aan te bieden.

Het ware offer dat we God moeten aanbieden is de gave van ons hele zijn ten dienste van de liefde. Het gaat niet om schapen, bokken, of wat dan ook. Het gaat om de gave van onszelf; om een totale beschikbaarheid voor het werk van de Heer.

Laten we ons geven aan Christus’ aanwezigheid in ons, opdat we dragers en uitdragers mogen zijn van Gods liefde en barmhartigheid. Ja, laat ons zo Kerk zijn; fris én met de glimlach van God.

kris

Reacties

  1. Bij barmhartigheid gaat het niet om het offeren van schapen of bokken of wat dan ook. Het gaat om de gave van onszelf; om een totale beschikbaarheid voor het werk van de Heer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neem mij Heer, zoals ik ben en was mij in Uw bloed.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten