woensdag in week 13 door het jaar

De demonen verlieten de twee mannen en trokken in de varkens. Toen stormde de hele kudde van de steile helling af het meer in, en de dieren kwamen om in de golven. De varkenshoeders sloegen op de vlucht, en toen ze in de stad kwamen vertelden ze het overal rond, ook wat er met de bezetenen was gebeurd. Nu trok de hele stad uit, Jezus tegemoet. Toen ze Hem gevonden hadden, verzochten ze Hem dringend hun gebied te verlaten.

De hele stad zocht en vond Jezus. Zij moeten geweldig geschrokken zijn en smeekten Hem hun gebied te verlaten. Zo eindigt het evangelie van vandaag.
Schijnbaar waren de mensen bang voor het bovennatuurlijke en voor verdere verliezen. Ze gaven de voorkeur aan de varkens, de ziekte, het kwaad en de demonen boven Jezus die macht heeft over ziekte en boze geesten. Jezus werd door hen verworpen en is vandaar vertrokken.
Maar er bleven twee bevrijde mensen als evangelisten achter!

Mag Jezus ons bevrijden en scharen we ons achter die twee, of blijven we achter bij de anderen ons wentelend in onwetendheid en ongeloof, in zonde en duisternis…

kris

Reacties

  1. Daniƫl Dewitte1 juli 2020 om 11:37

    Dat heb je echt mooi en krachtig gezegd, Kris. Vanmorgen was het op de eerste dag van de maand te vroeg om te reageren, omdat op elke eerste dag van de maand de blog pas later geactiveerd wordt. Maar ik wil je gewoon danken voor je woord. De mens houdt het soms liever bij het kwaad dan bij de genezing die Jezus brengt. 'Zoek het goede en niet het kwade', zegt Amos vandaag. Dat is niet zo simpel. Wij willen wel het goede, maar komen er niet toe. Zelfs Paulus heeft dat eens gezegd: 'Het goede dat ik wil, doe ik niet, maar wel het kwade dat ik eigenlijk niet wil' (Rom. 7, 14 ev.). Wat kunnen we dan doen? Alles van Jezus verwachten, op Hem wachten, ons aan Hem toevertrouwen en ons laten genezen door Hem. Daar zal een prijskaartje aan vasthangen. De Gadarenen verloren een kudde zwijnen. Daarom stuurden ze Jezus weg. Wij zullen een beetje ons eigen ikje moeten verliezen. Maar als dat ons diepe vrede brengt en rust, zouden wij dat dan niet aan ons laten gebeuren?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten