maandag in week 26 door het jaar

Johannes sprak tot Jezus: ‘Meester, we hebben iemand gezien die in uw naam demonen uitdreef en we hebben geprobeerd hem dat te beletten, omdat hij U niet samen met ons volgt.’ Jezus zei tegen hem: ‘Verhinder het niet! Want wie niet tegen jullie is, is voor jullie.’

Je zou kunnen denken dat het heel mooi zou zijn dat iedereen op deze wereldbol bewust in Jezus' naam zou leven, keuzes zou maken, werken van liefdadigheid zou doen,... Maar dat is niet zo. Heel wat mensen leven een mooi en zinvol leven zonder zich bewust aan Christus te schenken. Ik denk dan aan anders-gelovigen, maar ook aan niet-gelovigen. Belet hen niet het goede te doen, waarschuwt Jezus ons vandaag.

Integendeel. Het goede moeten we ondersteunen, bevorderen en beschermen, uit welke hoek het ook komt. Het 'goede' is immers universeel. Ieder mens draagt het goede en heeft dus het potentieel in zich een goed mens te zijn. Wat de buitenkant betreft verschilt in dat opzicht een christen met geen ander mens.

De buitenkant... want de binnenkant verschilt wel. Een christen leeft vanuit het bewustzijn dat God hem in Christus bewoont, en dat hij geroepen is zich aan Hem te geven zodat Hij door hem heen kan leven, werken, bidden. Het is een mystiek gebeuren dat zich diep vanbinnen in de christen afspeelt, verbonden met allen die Christus tot gemeenschap maakt; de Kerk. Maar uiterlijk verschilt hij niet veel de boeddhist, de moslim, de atheïst, de jood;... die door en door goede mensen kunnen zijn. Het goede verenigt de mensheid in zijn roeping een volk te zijn getekend door een grenzeloze liefde voor elkaar.

Lieve mensen, hou van Jezus, geef je aan Hem, doe dit zeer bewust, biddend en blij. Het is je roeping. Maar wees ook blij en dankbaar wanneer anderen met een totaal ander lied de liefde bezingen. Moge het één goddelijke symphonie zijn.

kris

Reacties

  1. " Geef je totaal aan Jezus !!!!!!biddend gelovig en blij !"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto vandaag. Een inkijkje in het huiselijk leven van Kris, denk ik. Dank daarvoor.
    Met onze zusters vieren wij vandaag hun patroon de H. Vincent de Paul. Ook zijn leven is een wonder, een inkijkje in de goedheid van God.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Daniël,
      nee hoor, dat zijn niet mijn vrouw en ik. Is gewoon 'een gezin' met hun kinderen. Een mooi beeld, vond ik, van het 'goede' ons gegeven dat we moeten koesteren.
      Een mooi feest voor de zusters, en voor jou !
      kris

      Verwijderen
  3. Dankjewel aan allen !
    Ja goed doen ,dàt is welgevallig voor God !
    Maar voor ons die zich Christen noemt :"HIJ is de Weg ,de Waarheid en het Leven "!
    Elke dag ervan méér bewust worden !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De slotalinea is een prachtig slotakkoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De laatste alinea van de overweging is een prachtig slotakkoord!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten