Aartsengelen

Engelen spreken niet hun eigen woorden, ze houden niet aan de mensen voor wat ze zelf te zeggen hebben. Engelen zeggen alleen wat God hen voorzegt. Ze horen en brengen over, in de meest pure vorm; ze brengen Gods Woord.

In die zin zijn zij als het ware het verlengde van Gods arm, spreekbuizen van de hemel, helpers van God en mens.

Laten we oor en hart hebben voor Gods Woord rondom ons. Engelen zijn ons meer nabij dan we doorgaans denken.

En laten we ook engelen zijn voor elkaar; helpers van God. Door te horen, door over te brengen. Graag in z’n meest pure vorm.
Door je door de Heer te laten vinden. Door je te hechten aan Hem. Door Hem de spirit te laten zijn van je levenswandel. Door je levenskracht te zoeken en te vinden in Hem.

kris

Reacties

  1. God heeft niet alleen de mensen gewild om hen gelukkig te maken. Hij deed dat ook met de engelen die voor Zijn aanschijn staan. Je kunt veel vragen stellen over de engelen, maar begrijpen kunnen we toch niet. Ze zijn de verlengarmen van God zelf. En als we met Jezus door het leven gaan, dan gebeurt het dat de hemel voor ons open gaat, zoals voor Nathanaël, en dat de engelen neerdalen uit de hemel om ons te helpen en dat zij weer opstijgen naar God om onze gebeden aan Hem op te dragen. Wij zien dat niet, maar het gebeurt. De engelen zijn rondom ons, omdat in Jezus de hemel de aarde raakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De engelen die we vandaag vieren draag ik een warm hart toe. In het bijzonder de H. Michaël, mijn naamgenoot. Hij is mijn steun en toeverlaat. De engelen in het algemeen, denk aan onze engelbewaarder, zijn onze beschermers bij uitstek, zij verlaten ons nooit en begeleiden ons steeds in moeilijke omstandigheden. Bijvoorbeeld in het drukke verkeer reizen zij met ons mee, hun aanwezigheid is o zo voelbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad: Wij mogen ook onze eigen engelbewaarder altijd aanspreken gelijk wanneer , hij zal je helpen. Dat ervaar ik elke dag.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten