donderdag in week 4 advent

Vandaag horen we over de geboorte van Johannes de Doper, neef en voorloper van Jezus. Een wat merkwaardig figuur die meer thuishoort bij de strenge oordelende profeten dan bij de warme goddelijke barmhartigheid die Jezus kwam brengen. Maar in zijn zogenaamde hardheid was hij duidelijk en klaar: bereid de weg van de Heer (in jezelf), laat de zonde achter, laat je dopen als voorbereiding op de Komende. 'De machtige hand van de Heer beschermde hem', zo lezen we vandaag in het evangelie.

Johannes was een vreemd figuur, maar we moeten hem echt serieus nemen; zowel in persoon als in wat hij zei (en in zekere zin 'zegt'). Er is maar één manier om je op het komen van God in het Christuskind goed voor te bereiden, en dat is afstand nemen van je zonden, je nee-woorden, je slechte gewoonten, je laksheid, en zo meer. Het is met een proper hart en met de juiste intenties je openen voor Hem die je zal vullen met zichzelf, opdat Hij je leven kan worden ten bate van de mensheid.

Lieve mensen, laten we beslissen; kiezen voor de weg waartoe Johannes uitnodigt. Het zal je goed doen, en ook de mensen u gegeven.

Moge ons hart morgenavond en nacht de stal zijn waar de Heer met heel veel liefde welkom is.

kris

Reacties

  1. Hartelijk dank voor je woorden ,die ons naar 't échte Leven leiden ,Kris !

    Ook voor jou en je mooi gezin "Vredevol Kerstnacht"!

    Laten wij verder voor elkaar bidden ,dat ons hart meer en meer een Kerststal wordt

    waarin Jezus ligt en groeit !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten