woensdag in week 4 van de advent

Wie in ontmoeting leeft met God, draagt vreugde. Daarom geen uitbundige vreugde met veel toeters en bellen, maar een innerlijke vreugde die aan ons te ‘zien’ kan zijn, en die we ook mogen laten zien.

Iets dergelijks lezen we vandaag in het evangelie in dat mooie lied dat we ‘het magnificat’ zijn gaan noemen. Maria prijst God omdat Hij omziet naar het kleine, omdat Hij het nederige uitkiest om gebaard te worden voor de mensheid. Maria weet zich aangeraakt door God en dat doet haar ziel in vreugde ontvlammen.

Lieve mensen, we zijn Maria niet, en we zijn geen fysische dragers van de Heer, en we zullen Hem ook niet zichtbaar baren. Anderzijds zijn we wel geroepen Maria te zijn, dragers van de Heer, geroepen Hem te baren voor de mensheid.

'Leven in het licht van de Heer' is je gelovig bewust zijn dat God ook u heeft aangeraakt, en dat je geroepen bent te leven vanuit deze aanraking.

Laten we ons daarbij spiegelen aan Maria. Ja, laat ons klein zijn en nederig, beschikbaar en dienstbaar. Opdat ook wij dragers zouden zijn van de Heer, geroepen Hem te baren in elk gebed voor de mensheid, in elke daad van liefde.

Moge dit gebeuren onze ziel doen jubelen, ons hart doen juichen. Om God.

kris

Reacties

  1. Goeie morgen allen !

    Ja laten wij ook zoals Maria uitroepen,
    "Mij geschiede naar Uw Woord ! "Lucas 1,38
    Open staan voor Hem ,om de Wil van Zijn en onze Vader te doen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig al wie de Heer vreest, wie wandelen wil in zijn wegen. Ps 128/1
    We weten dat de Heer ons overlaat met een stille vreugde dat velen niet begrijpen. De beulen in Roemeense gevangenissen leefden in angst terwijl vele van hun christelijke gevangen diepe rust en zekerheid uitstraalden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De hoop, de verwachting
    Is de Verlichting
    van het herboren Zijn
    Samen hand in hand met
    Jezus Kind

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten