vrijdag in week 4 advent

Vanwege de pandemie zal het vanavond nog steeds geen kerstnacht zijn zoals velen van ons dat gewend zijn: geen of beperkte dienst in de kerk, geen feesttafel met veel mensen, geen cadeautjes uitdelen zoals voorheen,… Voor heel wat mensen is dit niet fijn. We zijn nu eenmaal sociale wezens, en op religieuze feesten mag dat z’n uitdrukking kennen. Maar dit jaar zal dit dus weer in uiterste mineur zijn.

En toch, lieve mensen, wil ik u voorstellen om je hoofd, en zeker niet je hart, daardoor te laten hangen. Integendeel. Ik zou zeggen: richt je op de woorden die we vandaag horen uitgesproken door Zacharias:

'Dankzij de liefdevolle barmhartigheid van onze God zal het stralende licht uit de hemel zich over ons ontfermen en schijnen over allen die in duisternis verkeren, in de schaduw van de dood, zodat we onze voeten kunnen zetten op de weg van de vrede.'

Moge de kerststal, of beter gezegd de kleine Jezus, het centrum zijn van de komende nacht. Vanuit de kribbe zal Jezus vragen bij Hem in de stal te komen. Hij zal ons wenken naar zichzelf waar we onze hele zijn bij Hem mogen neerleggen.

Ja, laten we vanavond neerknielen bij het Christuskind; God in Jezus aanbiddend, Hem alles gevend, opdat Hij onze Vrede mag worden, en opdat er Vrede mag zijn in de wereld in en onder alle mensen.

Moge de komende nacht een heilige nacht zijn, vervuld van diep ontzag en grote dankbaarheid jegens God die mens wordt onder ons.

kris

Reacties

  1. Aan Kris en alle"volgelingen van "Het dagelijks Bijbelcitaat ,wens ik van harte ,dat we allen "lichtjes "zijn of worden ,doordat Hij vanuit ons hart Zijn Liefde doorstraalt !
    Zalig Kerstfeest !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We ontvingen de voorbije tijd het vredeslicht zoals het nu al 35 jaar (en 25 jaar in ons land) vanuit Bethlehem doorgegeven wordt. Een vlam die nooit dooft, een vuur dat zich steeds verder verspreidt. Moge de vlam van de vrede in onze (jullie) harten blijven branden en licht en warmte verspreiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aan Kris en aan zijn gezin en familie, aan alle bezoekers van Bijbelcitaat en aan al hun families, wens ik een fijne Kerstavond.
    Eens las ik dat vrienden als wagenwielen zijn die mekaar dragen over de hoogten en de laagten van het leven. Mochten wij allen die Bijbelcitaat lezen daarvan weer meer bewust worden op deze Kerstavond: wij worden gedragen door God die voor ons mens wordt en door elke medemens die op zijn of haar vierkante meter een kind van God is, een broer of een zus voor elk van ons.
    Alle zegeningen van hierboven,
    pr. Daniël

    BeantwoordenVerwijderen
  4. sinds ik, vandaag precies op de kop af 11 jaar geleden, ernstig invalide ben geworden, aan huis gekluisterd ben en alleen woon, breng ik noodgedwongen alle kerstdagen, beginnend op kerstavond, alleen door. gelukkig zoeken verschillende mensen mij voor en na de kerstdagen op, maar ik heb me neer moeten leggen bij een 'lonely christmass'. ik denk dat het aantal mensen dat nu, door de covid-pandemie, alleen de kerstdagen doorbrengt behoorlijk gestegen is. als tip wil ik hen geven dat ze moeten proberen die kerstdagen als een 'stilteweekend' te benaderen, waarin je juist door de stilte toe te laten veel dichter bij het wonder van Christus' geboorte kunt komen. versier je huis, plaats een kerststal, lees de bijbelteksten of andere verdiepende teksten die met kerstmis verband houden, zoek naar vieringen, concerten, lezingen op tv of youtube. maak voor jezelf eenvoudige maar smakelijke maaltijden en wees alleen met maria, jozef, de herders en het pas geboren kind Jezus. en bidt! je kunt daar zoveel geluk en vrede vinden!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten