dinsdag in week 5 door het jaar

Jezus sprak tot de schriftgeleerden en Farizeeën: ‘Hoe treffend is de profetie die Jesaja heeft uitgesproken over huichelaars als u! Er staat immers geschreven: "Dit volk eert Mij met de lippen, maar hun hart is ver van Mij"'

Bidden is buiten- én binnenkant. De binnenkant doet ons God ontmoeten. De buitenkant geeft vanuit de binnenkant leven aan Kerk en wereld. Maar wie enkel de buitenkant dient, zal de diepere ontmoeting met God ontlopen. Hij zal eerder zichzelf ontmoeten en wel als inpakpapier zonder geschenk voor de Ander.

Laat ons God ontmoeten met het hart, in de Geest, vanuit Christus’ inwoning, gemeend en zuiver. En laten we vanuit dit gebeuren de deuren van ons hart wijd open zetten voor de wereld, haar welkom hetend alsof God zelf door al die mensen en dingen naar ons toekomt. Laat ons op deze wijze broederschap vormen met alles en allen; van binnen naar buiten.

Moge onze basishouding altijd zijn: elke mens (gelovig, anders gelovig, of ongelovig) is een kind van God en vraagt uit zichzelf bemind te worden. Als christenen zijn we geroepen ieder te beminnen, zonder onderscheid, vanuit God. Net zoals Hij vanuit Zichzelf, in Christus, ieder mensenkind bemint. 

kris

Reacties

  1. Vanmorgen zag ik op tv hoe kinderen van een basisschool van alles deden om geld bij elkaar te krijgen om speeltoestellen te kopen voor gehandicapte kinderen op hun eigen school. Ze vonden dat die kinderen ook moesten kunnen spelen. Ze hielpen die kinderen ook daadwerkelijk. Hoe mooi is dat. “Als gij niet wordt als kinderen”. Spontaan en blij werkten ze mee om de wereld mooier te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe mooi siert het gebed van Salomo zijn persoon! Hij is zeker niet hovaardig over de prachtige bouw van de tempel voor God. Hij is zich goed bewust dat deze tempel God niet kan bevatten, maar enkel maar fungeert als ontmoetingsplaats, als hulpmiddel zich van het aardse beslommeringen te onttrekken om zich zo aandachtiger op het bestaan en wezen van God te richten om Hem te loven, te prijzen, te danken en zijn hulp af te smeken. Daarbij. Daarbij leert Jezus ons vandaag dat de eer aan God vooral gericht is op zuiverheid van hart en niet afhangt van allerlei uiterlijke ritten en regeltjes. Jezus, Gij die woont in mijn hart help mij vanuit dit bewustzijn al mijn handelingen en gedachten zuiver op U gericht te houden en U zo welgevallig te zijn.
    Niet het uiterlijke, maar de liefde, de zuiverheid van intentie telt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Graag sluit ik mij aan bij het gebed hierboven.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten