dinsdag in week 8 door het jaar

Leid een leven dat in alle opzichten heilig is, zoals Hij die u geroepen heeft heilig is. Er staat immers geschreven: ‘Wees heilig, want Ik ben heilig.’  Zo lezen we bij Petrus vandaag.

Jezus' leerlingen zijn geroepen om heilig te zijn en daarbij hebben ze het voorbeeld van God voor ogen. Menselijker wijs lijkt dit onmogelijk, en toch heeft God zelf deze ambitie voor zijn kinderen. Het is trouwens altijd Gods ambitie geweest, vanaf het moment van de schepping, toen Hij man en vrouw schiep naar zijn 'beeld en gelijkenis'. Met Jezus, die onder ons is komen wonen, heeft God niet alleen zijn oude droom opgepakt, maar vervult Hij hem nu al, als wij trouw het evangelie van Jezus volgen.

Uit 'Het Woord van God elke dag 2022', Vincenzo Paglia, uitgegeven bij Halewijn.

En morgen, lieve mensen, begint de veertigdagentijd, de 'heilige' vastentijd. Een tijd van verstilling, godsontmoeting, bekering. Laat het een mooie, intense tijd zijn; een tijd van zich keren naar God, innerlijk groeiend door afstand te nemen van al die zaken die een belemmering vormen in de Heer te leven. Mogen we de weg van Gods liefde vinden en gaan. Laten we voor elkaar, de hele Kerk, de hele mensengemeenschap bidden.

En laten we morgen, op Aswoensdag, de oproep van paus Franciscus omarmen door te bidden en te vasten opdat er snel vrede mag zijn in Oekraïne.

kris

Reacties

  1. Ik wil niet reageren op je Woord naar Leven maar op je Leestip die helemaal de verwoording is van hoe ik mij al heel de tijd zelf gedragen voel.
    Het is heel belangrijk dat dit uitgesproken en uitgeschreven wordt. Een diep Christelijke gedachte en aanvoelen dat terecht radicaal ingaat tegen wat men ons van hoger hand wil doen geloven:
    wiens brood men eet diens woord men spreekt!
    Langs beide kanten hebben de leiders pakken boter op hun hoofd.

    En ook daar moeten wij voor bidden dat snel de tijd komt dat die boter wegsmelt en alle politieke vraagstukken vanuit een Liefdevol oog zou kunnen bekijken.

    Met denk voor uw minder populaire maar zeer terechte opstelling.

    Paul Clessens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. binnenkort zullen we wat bommetjes op ons krijgen, dan zullen we niet veel meer moeten spreken.
      Het Woord Gods is vlees geworden in de Zoon Jezus Christus.
      Alleen Zijn woorden zijn Waarheid en Geest.
      Zijn woorden zullen nooit voorbijgaan. Hemel en aarde wel.
      Hecht dus geen geloof aan de woorden van onze politiekers.

      Verwijderen
    2. bemin uw vijanden, hoe moeilijk ook

      Verwijderen
    3. Laten we vooral niet vergeten dat WIJZELF onze politiekers kiezen!

      Verwijderen
  2. ‘Wees heilig, want Ik ben heilig.’

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten