vrijdag in de 7e paasweek

GODS WEGEN ZIJN DE ONZE NIET

Vandaag horen we Jezus zeggen tot Petrus: ‘Toen je jong was deed je zelf je gordel om en ging je waarheen je wilde, maar wanneer je oud wordt zal een ander je handen grijpen, je je gordel omdoen en je brengen waar je niet naartoe wilt.’

Het zijn woorden die gericht zijn tot Petrus, maar we mogen ze ook rustig beluisteren alsof ze aan ons adres zijn gericht. Want ook voor ons is het een feit dat, toen wij jong waren (of nog zijn) we vol vuur ons een eigen gordel omdeden en onze eigen weg gingen. Wanneer we ouder worden (zeg maar volwassen in het geloof) zullen we inzien dat een ander (de Ander) ons een gordel wil omdoen om ons te brengen op een weg waar we zelf in eerste instantie misschien nooit voor gekozen zouden hebben.

Maar dit vraagt een geloof dat geleerd heeft zich te geven aan de Heer, en wel op zo’n wijze dat de gelovige inziet dat het in het leven niet draait om hem of haar, maar om wat God wil, en dat Jezus op zo’n wijze genadig kan zijn dat we die weg ook daadwerkelijk kunnen gaan.

Laten we ons schenken aan Jezus, opdat Hij ons bij de hand mag nemen om samen met ons de weg te gaan die God met ons wil gaan, zowel in de kleine dagdagelijkse dingen alsook in de grote levenskeuzes die we te maken hebben.

Laten we bidden

Heer Jezus,
leer ons niet die weg te gaan
die we zelf willen uitstippelen,
maar leer ons met U de weg te gaan
die de Vader voor ons voor ogen heeft.
Opdat we zijn wil mogen volbrengen
als het hoogste goed.
Om deze genade bidden wij,
in uw naam.
Amen.

Een mooie vrijdag,
kris

Reacties

 1. Volg Mij, zegt Jezus tot Petrus. Hij had hem al geroepen bij het begin van Zijn openbaar optreden, nu roept Hij hem na Zijn verrijzenis opnieuw. Nu wordt het een echt volgen: Petrus zal net zoals Jezus nu zijn leven mogen geven voor God en voor de mensen. Mochten wij de Heer kunnen blijven volgen, wat er ook gebeurt, ook als onze oude dag aanbreekt met al zijn troebelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een dagelijks volgen, in zeker zin altijd 'nieuw' en anderzijds ook vertrouwd.
   Moge de Geest ons sterkte geven.

   Verwijderen
 2. ‘In Hem die mij sterkt ben ik tot alles in staat.’

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten