donderdag in week 22 door het jaar

HET DIEPE WATER VAN GODS LIEFDE
(Bij Lc 5, 1-11)

In een wereld waarin oppervlakkigheid vaak de boventoon voert, en waar velen leven vanuit hun buik, klinkt Jezus’ oproep om naar diep water te varen krachtiger dan ooit. Het leven, dat ons door de Schepper is geschonken, is bedoeld om meer te zijn dan het najagen van persoonlijke belangen en het vervullen van tijdelijke behoeften. Jezus nodigt ons uit om dieper te gaan, voorbij de grenzen van het zichtbare en het onmiddellijke, naar de ware diepte van het bestaan.

Het diepere water waartoe Jezus ons roept, is een plaats waar we de echte schoonheid van het leven kunnen en zullen ontdekken. Het is een leven waarin we onze ogen openen voor de werkelijkheid dat we door een Schepper zijn gewild en geroepen om in liefde en gemeenschap te leven. In die diepte wachten nieuwe inzichten, ware vervulling en een ontmoeting met God zelf. Hier kunnen we ons verbinden met de roeping die God voor ons heeft, om samen met allen te leven in liefde, vrede en gastvrijheid.

God is afgedaald naar deze wereld door mens te worden in Jezus. Doorheen Christus mogen en kunnen wij in gemeenschap leven met Hem. Hierdoor wordt ons leven niet alleen verrijkt, maar geheel vernieuwd, van binnenuit omgevormd tot een leven dat volledig gewijd is aan de eeuwige liefde van God, belichamend in onze lofzang tot Hem en ons toegewijd leven op aarde.

Maar om deze diepte te bereiken, moeten we bereid zijn de veilige oevers van ons alledaagse leven achter ons te laten. Zoals Simon en zijn gezellen uitgenodigd werden hun netten uit te werpen in het diepe, zo worden ook wij geroepen om de sprong te wagen, om ons vertrouwen te stellen in Hem die ons roept naar het diepere van het bestaan.

En het wonderbaarlijke is dat, wanneer we die stap zetten, wanneer we varen naar dat diepe water, we een overvloed zullen vinden die de wereld niet kan bieden: de vreugde en vrede die voortkomen uit een leven in God. Deze innerlijke vervulling is zo diep en allesomvattend dat we niet anders zullen kunnen dan anderen uitnodigen en warm maken om deze vreugde en vervulling ook te ervaren. Net als Simon zijn immers ook wij geroepen 'mensen te vangen', wat betekent dat we ons van binnenuit gestuwd zullen weten naar anderen om hen kennis te laten maken met de omvormende liefde waarmee God ook hen - in Christus - bemint.

Laten we nooit vergeten dat we als Kerk een missionaire opdracht hebben, gezonden als we zijn in de wereld, om zout en licht te zijn. Laten we, vanuit Gods diepte, onze roeping omarmen.

Laten we bidden

Goede God,
moge uw Geest ons leiden naar het diepe, voorbij de oppervlakkigheid van het bestaan. Geef ons de moed om ons volledig aan uw Zoon toe te wijden en ons vertrouwen in Hem te stellen. Help ons om anderen warm te maken U te leren kennen en alzo als Kerk onze roeping om zout en licht te zijn in deze wereld te vervullen.
In Christus' naam. Amen.

Geliefde mensen, ik wens je een dag toe waarin je hart geopend is voor de rijke liefde van God. 
Met een genegen groet,
kris


Om mee op weg te gaan

Wat betekent het voor mij als christen de veilige oevers van mijn dagelijks bestaan achter te laten om te varen naar het diepe, daar waar God op me wacht?

Hoe kan ik mijn talenten en gaven inzetten om anderen te helpen kennismaken met Gods liefde?

Reacties

  1. Bij het ontwaken mooie gebeden (proberen ) met aandacht )maar vooral uit liefde voor God te bidden ,daarna 'het Dagelijks Bijbelcitaat' te lezen en dan 20 30 minuten de Christelijke Meditatie te beoefenen !
    Daardoor gesterkt mijn talenten (helpen ,gastvrij zijn , vergevingsgezind ,goed zijn ) alles me alleen als gave gekregen door Hem ! Of door Zijn Genade !
    Mijn talenten ... niets hoogdravend maar door Hem mij gegeven !
    Met ze niet altijd te gebruiken ook ,door angst en zelfzucht ,vallen maar weer opstaan!
    Wél als bovenhand dikwijls héél gelukkig en dankbaar !
    Ik wens jullie ook een mooie dag toe waar Zijn Liefde overheerst !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil goed doen vrede voor iedereen.Maar mijn talent van god gekregen is ook ,heel gevoelig zijn .alles komt zo binnen dat ik huil en pijn voel ,hoe kan ik vrede voor alle mensen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dicht aan de voeten van Jezus wil ik mij vernederen en mijn rugzak neerleggen en met Hem samen te zijn - in liefde, om liefde van Hem te omarmen- dat Hij geeft elke dag weer- God is zo goed .., Here vandaag speciaal wil ik U goedheid ontvangen en U alle eer en glorie geven- zo mogen we spreken vandaag-Amen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten