woensdag in week 22 door het jaar

OPSTAAN IN LIEFDE
(Bij Lc 4, 38-39)

Meteen, zo lezen we, nadat de schoonmoeder van Petrus door Jezus genezen was, stond ze op en begon voor hen te zorgen.

Dit laatste is een mooi detail in dit genezingsverhaal. Na haar genezing was ze niet alleen bezig met het feit dat ze genezen was; ze stond op en begon te zorgen. Hoe mooi is dat! Het zou een logisch gevolg moeten zijn wanneer we ons door Jezus aangeraakt weten. Jezus komt helend in ons aanwezig, tilt ons op, bevrijdt ons van datgene wat ons neerdrukt, en schenkt ons nieuwe kracht. Deze nieuwe kracht is echter niet alleen voor onszelf bedoeld, maar ze zou moeten stromen door ons heen naar anderen toe.

Wij allen hebben wel eens een aanraking van Jezus ervaren. Soms gebeurt dat op een bijna zicht- of tastbare manier, in momenten van diepe religieuze ervaring. Maar vaak is het subtieler. Het kan plaatsvinden tijdens het lezen van de Schrift, in de ontmoeting met een ander, of in de stilte van de natuur. Deze aanrakingen, hoe onzichtbaar ze ook mogen lijken, kunnen een diepe impact hebben op ons leven. We zullen er niet alleen innerlijk door groeien, maar ze roepen ons ook op deel te nemen aan de beweging van Gods liefde waarmee Hij ons - in Christus - heeft aangeraakt.

Wanneer we echt in relatie leven met Jezus, zullen we ontdekken dat deze relatie ons altijd naar de ander toe leidt. Het is een natuurlijke uiting van ons christen-zijn: vanuit Gods aanraking zorg dragen voor de ander.

Laat ons dus attent zijn voor de momenten waarop Jezus ons aanraakt. En laten we deze aanraking beantwoorden door - in Christus - geestelijk en fysiek op te staan, en ons in te zetten voor de ander. Het is immers in het uitdelen van die liefde en zorg dat we het diepste mysterie van ons geloof beleven: de onuitputtelijke goedheid van God, die in ons en door ons zichtbaar mag worden aan de mensen ons gegeven.

Laten we bidden

Goede God,
mogen ook wij,
vanuit uw aanraking in Christus,
in liefde opstaan
en zorg dragen voor ieder
die U ons toevertrouwt.
Vandaag, en alle dagen van ons leven.
Amen.

Geliefde mensen, moge Gods aanraking je inspireren om anderen met liefde te omarmen. Laten we zo met z'n allen werken aan een wereld waar het goed is om te leven.
Een gezegende dag vervuld van Gods liefde.
Genegen, kris


Om mee op weg te gaan

Ga eens na in jezelf waar God je heeft aangeraakt. Welke geestelijke ervaring heeft er toe bijgedragen dat je innerlijk bent opgestaan? En heeft deze ervaring een impact op je relaties naar anderen toe?

Heel concreet: Hoe kan ik mijn tijd en middelen inzetten om de ander zorgend nabij te zijn, net zoals God zorg draagt voor mij?

Reacties

  1. ‘Lieve hemelse Vader, U ziet hoe wankelend en wiebelend wij soms door onze dagen gaan. Vergeef ons Heer dat wij Uw impact in ons leven zo vaak onderschatten. Wij willen niets liever dan ons leven volledig aan U toewijden. Amen.’

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten