maandag in week 28 door het jaar

ONS LEVEN ALS TEKEN VAN HOOP
(Bij Lc 11, 29-32)

Mocht Jezus vandaag fysiek aanwezig zijn in de wereld en rondlopen in de dorpen en steden waar wij wonen, dan zullen, net als toen, ook velen verlangen naar uiterlijke tekens: van fysieke genezingen over broodvermenigvuldigingen tot zonnewonderen toe. Mensen verlangen naar gebeurtenissen, wonderen en bewijzen die hun geloof bevestigen. Dit is, denk ik, iets van alle tijden. Maar in dit verlangen naar uiterlijke tekenen vergeten we vaak dat Jezus zelf hét teken bij uitstek is, en dat Hij ons oproept om - vanuit Hem -  ook een teken te zijn. Een teken van liefde, broederschap, vrede en welzijn voor allen.

We zijn niet alleen kijkers in dit leven; we zijn geroepen om actief de liefde van Christus te belichamen. Wanneer wij onze handen uitsteken naar de ander en onze harten openstellen voor degenen die in nood zijn, dan worden wij zelf een teken van de aanwezigheid van God in de wereld. Onze daden van medemenselijkheid, onze betrokkenheid bij de gemeenschap en onze toewijding aan rechtvaardigheid zijn de tekenen die ons geloof vormgeven en zichtbaar maken.

Jezus nodigt ons uit om ons te verbinden met zijn leven. Vanuit zijn inwoning mogen we leven en werken. Dit betekent dat we niet alleen in woorden, maar vooral in daden de liefde van God dienen uit te stralen. Wij zijn geroepen om de vreugde van zijn nabijheid te delen en de boodschap van hoop en verzoening uit te dragen. Elke dag biedt ons de kans om een teken van licht te zijn in een wereld die vaak wanhopig op zoek is naar liefde en vrede.

Laten we dus onze ogen openen voor onze roeping. Laten we ons hart vullen met de liefde die Christus ons schenkt en leven vanuit Hem. Zo zullen wij niet alleen getuigen van zijn liefde zijn, maar ook de handen en voeten van Christus in deze wereld. Laten we leven vanuit die verbondenheid, zodat ons bestaan zelf een stralend teken van hoop mag zijn voor allen die God ons toevertrouwt.

Laten we bidden

Heer Jezus,
maak ons tot tekenen
van Gods liefde in deze wereld.
Mogen wij, vanuit uw inwoning,
Gods goedheid belichamen.
U bent de schilder, wij zijn de penselen.
In uw naam.
Amen.

Geliefde mensen, wees een teken van God. Wees zijn licht.
Zegen over deze nieuwe week.
Van harte, kris


Om mee op weg te gaan

Wat betekent het voor mij om een teken van God te zijn in mijn dagelijks leven?

Hoe ervaar ik de inwoning van Christus in mijn leven, en hoe beïnvloedt dit mijn ontmoetingen met mensen?

Gemeenschapszorg is belangrijk, net als zelfzorg. Ze zijn met elkaar verbonden en vullen elkaar aan. Hoe kan ik deze twee in goede balans beleven?

Reacties

  1. God die door Zijn Geest "in "ons aller harten woont toelaten om er in te 'komen door gebed en meditatie en Eucharistie ! Daardoor kan ik mezelf en élke mens die op mijn pad komt oprecht beminnen ! De Heer in mij laten spreken en handelen ! Een leven lang ...met vallen en weer opstaan !!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten