woensdag in week 28 door het jaar

 LEVEN VAN BINNEN NAAR BUITEN
(Bij Galaten 5, 18-25)

In het hart van ons bestaan schuilt een diep verlangen om werkelijk te leven, niet aan de oppervlakte, maar vanuit de kern van ons wezen. De weg naar dat leven begint wanneer we in stilte afdalen in onszelf, weg van de ruis en de roep van aardse verlangens. Het is daar, in die diepte, dat we de warme gloed van de heilige Geest mogen ervaren, die ons verbindt met God en ons leert wie we zijn in het licht van zijn liefde.

Innerlijk gebed, een gebed dat niet zozeer woorden vraagt, maar een houding van aandacht en overgave, opent ons hart voor de Geest. Hier worden we aangespoord om van binnenuit te leven, niet geleid door wetten of regels, maar door de Geest die ons beweegt in liefde en vrede. Vanuit deze innerlijke stilte kunnen we de vruchten beleven die de Geest in ons wil laten groeien: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Het zijn gaven die zich van binnen naar buiten ontvouwen, zoals een bron die uit de diepte omhoog stroomt om de dorst van onze ziel te lessen.

Als we zo in eenheid met Christus leven - want daartoe wil de Geest ons bewegen -, ontstaat een vreugde en een vrede die standhoudt. Het innerlijk gebed is de poort tot die eenheid, een ruimte waar de Geest ons leidt en omvormt tot mensen die in de volheid van het leven wandelen. Zo worden we als bomen, stevig geworteld in de liefde van God, waarvan de vruchten overvloedig zijn, vruchten die de wereld om ons heen mogen voeden.

Laten we bidden

Heilige Geest,
leid ons in de stilte naar de diepte van ons hart,
opdat wij - vanuit Uw heilige gloed -
mogen leven in eenheid met Christus.
Mogen wij alzo de liefde van God belichamen
voor alle mensen die Hij ons toevertrouwt.
Door Christus, onze Heer.
Amen.

Geliefde mensen,
moge de vrede van de Geest ons binnenleiden in het leven van de Heer, opdat we, verenigd in Hem, Gods liefde mogen zijn.
Ik wens het jullie van harte toe.
Genegen, kris


Om mee op weg te gaan

Neem de tijd om te reflecteren op wie je werkelijk bent, wat God voor je droomt en wat Hij met jou voorheeft. Doe dit biddend, met een open hart, terwijl je in jezelf afdaalt en je wentelt in de gloed van de Geest. Laat je gebed borrelen en laat de vrede stromen. En leef.

Reacties