7 okt - O.L.- Vrouw van de Rozenkrans

ROZEN VAN GEBED, VRUCHTEN VAN VREDE
(Bij Hand 1, 12-14)

In de eerste lezing van vandaag lezen we hoe de leerlingen, samen met Maria, de moeder van Jezus zich eensgezind wijdden aan het gebed. Zij deden dit op het woord van de Heer, die hen had opgedragen te bidden en te wachten op de komst van de heilige Geest. Met Pinksteren zou deze belofte worden vervuld, en zouden zij de kracht en inspiratie ontvangen om het evangelie te verkondigen.

Vandaag vieren we 'Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans'. In het licht van deze lezing uit Handelingen mogen we nadenken over het belang van het gebed mét Maria, in het bijzonder het rozenkransgebed.

De rozenkrans is een kostbaar geschenk, een gebed waarin we de mysteries van het leven van Jezus en Maria overwegen. Hoewel we bij elk 'Weesgegroet' Maria aanspreken, is het in wezen een Christusgericht gebed. We vragen Maria, als onze Moeder, om ons binnen te leiden in het leven van haar Zoon, zodat we steeds dieper in eenheid mogen leven met Hem.

Daarnaast kunnen we het rozenkransgebed opdragen voor specifieke intenties. In vele Mariabedevaartsoorden heeft Maria gevraagd de rozenkrans te bidden voor de vrede in de wereld. Door op deze wijze te bidden voor Kerk en wereld, beoefenen we een vorm van naastenliefde die onzichtbaar is, maar van onschatbare waarde. Ons gebed kan daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld. Het is goed dat we dit in diepe verbondenheid doen met elkaar, verenigd in geloof en liefde.

Maria is op tal van plaatsen in de wereld verschenen en heeft telkens opnieuw opgeroepen tot gebed en bekering. Laten we haar moederlijke oproep ter harte nemen en ons toewijden aan het gebed van de rozenkrans. Mogen we, net als de leerlingen, eensgezind volharden in het gebed, opdat de heilige Geest ons allen van binnenuit mag brengen in het ja-woord van Jezus tot de Vader. Moge er ook op deze wijze vrede komen in de wereld.

Laten we bidden

Lieve Maria, Moeder van onze Verlosser,
met een dankbaar hart komen wij tot U. In uw aanwezigheid willen wij ons verenigen in gebed, in de hoop dat de heilige Geest ons inspireert en leidt.
Help ons om de mysteries van het leven van uw Zoon te overdenken, en ons open te stellen voor zijn liefde en genade.
Mogen onze gebeden, als rozen, opstijgen naar de hemel en bijdragen aan de vrede die de wereld zo hard nodig heeft.
Ga ons voor in het gebed en leer ons te bidden in diep geloof en oprechte liefde.
Moge uw moederlijke zorg ons omarmen en ons begeleiden op onze weg naar de Vader.
Door Christus onze Heer.
Amen.

Geliefde mensen, mogen we met z'n allen de kracht van gebed omarmen en zo bijdragen aan de vrede in de wereld.
Een mooie nieuwe week.
Genegen, kris


Om mee op weg te gaan

Creëer thuis een gebedshoekje waar je je met regelmaat terugtrekt om te bidden voor de vrede in de wereld. Dit kan door het rozenkransgebed, maar dit kan ook door andere gebeden, of gewoon door stil te zijn bij de Heer in het diepe verlangen dat er vrede moge komen. Laat de Geest de inspirator zijn van je gebed.

Ook al is dit vandaag de dag niet evident, maar probeer vanuit de parochie, of vanuit contacten in de buurt, regelmatig samen te komen met zij die dit wensen om samen te bidden voor de vrede in de wereld. Dit is zo belangrijk.

Reacties

  1. Jacqueline Van Eynde7 oktober 2024 om 08:59

    Jullie Ricky en Kris en ook allen zijn al in gebed verenigd daarvoor hartelijk dankjewel !Maar toch begint de Vrede in eigen hart waar HIJ .woont! En dat vraagt afstand te doen van je ego en angst ! Er totaal te zijn voor Hem ,met Maria' s hulp!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Maria, koningin van de vrede, bid voor ons".

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten