dinsdag in week 33 door het jaar

Zacheüs was een tollenaar; geen gewone maar dé hoofdtollenaar. En we weten dat de tollenaars in die tijd niet altijd even rechtdoorzee waren, verre van dat. Ze troggelden maar al te graag de gewone man en vrouw in de straat af.

Zacheüs was klein van gestalte, en hij moest die Jezus toch een keer zien, hij had er al zoveel over gehoord. Dus hij klom in een boom langs de kant van de weg om wat van op afstand, een beetje vanuit de hoogte, naar die Jezus te kijken die ging langskomen.

En dan... die blik van Jezus naar de kruin van de boom, gericht naar Zacheüs. Wat een warmte, wat een liefde moet in die blik gezeten hebben. Om nog niet te spreken van Jezus' woorden: ‘Zacheüs, kom vlug naar beneden, want vandaag moet Ik in uw huis verblijven.’  Wat moeten deze woorden Zacheüs diep geraakt hebben. Want, zo lezen we: Zacheüs kwam meteen naar beneden en ontving Jezus vol vreugde bij zich thuis. 

Wat voor een vreugde moet dat geweest zijn? Wel, het is de vreugde van het zich aangeraakt weten door Gods barmhartigheid. Hij, die goed wist dat hij zondaar was in de ogen van God, werd plots aangeraakt door God zelf doorheen de blik en de woorden van Jezus. Het moet een gevoel geweest zijn van thuiskomen in datgene dat hij zolang diep vanbinnen gemist heeft, namelijk God.

Wie ooit heeft ervaren werkelijk aangeraakt geweest te zijn door God, weet zich ten diepste thuis gekomen. Dat, ja dàt, moet heel diep vanbinnen een zeer intieme vreugde geven. Geen oppervlakkig alleluia, geen luide kreten van blijdschap, nee eerder een stille innige diepe vreugde, een vrede die haar wortels vindt in het zich openomen weten door God. Zalige vreugde.

Wij allen zijn een stukje Zacheüs. We zijn dan misschien geen tollenaars, toch dragen we allemaal wat duisternis in ons. Naast onze ja-woorden vechten we ook met nee-woorden: onze liefde is dikwijls lauw, onze vriendelijkheid ver te zoeken, de roddel heeft ons soms te pakken, we doen dingen die eigenlijk niet goed zijn,... zo is het gewoon.
Weet, geliefde mensen, dat Jezus dagelijks langskomt langs het pad van je leven. Ik zou zeggen: kruip in de boom, verlang naar Jezus, naar zijn Woord, zijn blik, zijn aanraking. Hij zal zich tot u wenden, je aankijken, je aanspreken. Hij zal je diepste duisternis aanraken met Gods barmhartigheid. Hij zal ook tegen u die prachtige woorden zeggen: 'Jos, Lisa, Frans, Clara, Marie, Emma, Kris,... vandaag wil Ik in uw huis verblijven.' Dat wil zeggen: Jezus wil diep in je ziel te gast zijn. Hij wil u in zich opnemen en al je duisternis omvormen naar Gods licht.

Ja, Jezus is gekomen, en komt, om te zoeken wat verloren was en is, wat vervreemd is geraakt van de liefde, van God. En dàt wil Hij komen genezen, ombuigen, transformeren.

Kom, laat ons vandaag in de boom klimmen. Kijk uit naar Hem die komen gaat. Verlang naar Hem, dorst naar Hem. Hij verlangt naar u, dorst naar u. Neem zijn blik in je op, ontvang zijn woorden, laat Hem je gast zijn. Laat dit je diepste vreugde zijn vandaag.

En ja hoor... moge dit de aanzet zijn om gekeerd naar Hem, in Hem en met Hem, steeds weer opnieuw te groeien in Gods liefde.

Wat een feest !

kris

Reacties

  1. Ik klim vandaag in die boom !
    Gisteren om 19 u 24 is mijn broer gestorven (van covid ) .
    Hij wou de vaccin niet .
    Daarom waren we geërgerd ...nu is hij er niet meer !
    Vanuit die boom zie ik Jezus naar mij liefdevol kijken en ik denk te verstaan ...heb lief ,hou van élke mens !
    Als ze er dan niet meer zijn is je verdriet gezalfd door de échte belommernis en
    liefde welke je had voor deze mens !
    Die had ik ,dàt is mijn troost !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Jacqueline,
      wat erg. Laten we samen bidden dat je broer mag zijn opgenomen in Gods eeuwige Liefde.
      Mooi hoe je troost put uit de Heer die je aankijkt. Laat Hem maar bij jou te gast zijn.
      En inderdaad, laten we liefhebben; Met Hem, door Hem, in Hem.
      Ik bid voor je, en je broer.
      Van harte, kris

      Verwijderen
    2. innige deelneming

      er zijn ook volledig gevaccineerden die sterven aan covid.
      Het lijkt erop dat de niet-gevaccineerden alle schuld krijgen en zij de oorzaak zijn van de pandemie?

      Verwijderen
    3. Beste Jaqueline,
      Ook ik wil je van harte condoleren met het verlies van je broer. Ik heb heel kort geleden een broer en zus verloren. Dan voel je hoe diep je met elkaar verbonden bent en hoe mooi de liefdesband is ook al zijn we allemaal anders. Ik zal vandaag ook bidden voor hem en voor jullie om kracht te ontvangen om dit te dragen. Ik denk dat ieder mens de aarde mag verlaten als hij door Gos geroepen wordt. Veel sterkte.

      Verwijderen
  2. Troost en kracht toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jacqueline en ook nog roosje, mijn welgemeende condoleances.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oprecht christelijk medeleven en gebed om troost en sterkte. Laat aub geen wrok- of haatgevoelens opkomen. Deze worden reeds genoeg verspreid door regering, virologen, media, met verzwijgen van de waarheid.
    Mogen zij nog de kans krijgen om in de boom te kruipen en uit te zien naar Jezus... Haatcampagnes en stigmatiseren hebben tijdens W.O.II geleid tot afschuwelijke vernietiging van miljoenen Joden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Graag wil ook ik mijn innig christelijk meeleven betuigen in de rouw die Jacqueline en Roosje treffen. We beleven moeilijke tijden. Ik moet donderdag mijn derde prik halen. Ik doe het maar, al weet ik niet meer of dat nog werkt. Ik hoop het. En ik probeer te bidden voor zovele mensen die sterven aan covid of iets anders. Het zijn moeilijke tijden, zoals die tweede eeuw v. Chr. waar een verschrikkelijke koning Antiochus Epifanes het de Joden onmogelijk maakte nog hun geloof te beleven. Gelukkig mogen wij dat nog wel hier in onze streken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jacqueline en Roosje mijn innige deelneming en bidden voor hen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Onderstaande boodschap werd medegedeeld aan Mary of the Devine Mercy, Ierse huisvrouw (Boek der Waarheid). Dit is maar een uittreksel van deze boodschap.

    612. Deze inenting zal een vergif zijn en zal aangeboden worden onder het mom van een wereldwijd gezondheidsplan. Vrijdag, 9 november 2012, 21:00 u.
    Zij zullen door verplichte inentingen een vorm van genocide introduceren bij jullie kinderen, met of zonder jullie toestemming. Deze inenting zal een vergif zijn en zal voorgesteld worden onder het mom van een wereldwijd gezondheidsplan. Hun plannen hebben zij nu verwezenlijkt en zij zijn reeds begonnen ze te introduceren. Sommige van hun plannen in een Europees land werden door Mijn Vader gestopt dank zij de gebeden van offerzielen. Kijk voor en achter jullie. Let nauwkeurig op bij ogenschijnlijk onschuldige nieuwe wetten die in jullie landen worden ingevoerd en die bedoeld zijn om jullie het gevoel te geven dat zij jullie leven zullen verbeteren. Vele daarvan zijn eenvoudigweg bedoeld om jullie tot slaaf te maken van schijnbaar democratische wetten door jullie zo ver te krijgen schriftelijk afstand te doen van jullie rechten. Democratie zal worden vervangen door dictatuur, al zal dat niet als dusdanig aan de naties voorgesteld worden. Wanneer miljoenen al hun rechten schriftelijk zullen weggegeven hebben, in de naam van nieuwe verdraagzame wetten, zal het te laat zijn. Jullie zullen gevangen zitten. De voornaamste leiders in de wereld werken samen om hun nieuwe plannen te realiseren. Zij maken deel uit van de elite wiens doel is: hebzucht, rijkdom, controle en macht. Zij aanvaarden de Macht van God niet. Zij geloven niet dat Mijn Dood op het Kruis bedoeld was om hen te redden van de vuren van de Hel. Ik moet hen doen inzien hoe verkeerd zij het hebben. Voor Mij is de tijd gekomen om hun Mijn Barmhartigheid, Mijn Liefde voor hen te bewijzen. Alstublieft, bid dit Kruistochtgebed (84) om de zielen te verlichten van de elites die de wereld besturen.

    Gebed om de zielen te verlichten van de elites die de wereld besturen.
    O lieve Jezus, Ik smeek U om de zielen van de elites, die over de wereld heersen, te verlichten.
    Toon hun het bewijs van Uw barmhartigheid.
    Help hen openhartig te worden en ware nederigheid te tonen, ter ere van Uw groot offer bij Uw kruisdood toen U stierf voor hun zonden. Help hen te onderscheiden wie hun ware Maker is, wie hun Schepper is, en vervul hen met de genaden om de waarheid in te zien.
    Verhinder a.u.b. dat hun plannen, om miljoenen mensen te schaden door vaccinaties, tekort aan voedsel, gedwongen adopties van onschuldige kinderen en het uiteendrijven van families, zich voltrekken. Genees hen. Omhul hen met Uw licht en breng hen naar de schoot van Uw Hart om hen te behoeden voor de listen van de Boze. Amen. (Jullie Jezus)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch maar voorzichtig zijn met zulke boodschappen. Het is eigenlijk jammer dat de vaccinatie onze christenen zo verdeelt. Ik denk dat het vaccin gewerkt heeft, maar het is waarschijnlijk aan een update toe, zoals het griepvaccin ook elk jaar aangepast moet worden en dan is het ook nog niet zeker dat het het juiste vaccin is voor de griep die er aankomt.

      Verwijderen
    2. We zullen binnen 3 jaar zien

      Verwijderen

Een reactie posten