woensdag in week 32 door het jaar

Alle tien werden door Jezus gereinigd. Slechts één kwam terug om God eer te bewijzen, om Hem te danken.

Jezus weet heel goed, meer dan wij dat van onszelf weten, hoezeer wij genezing nodig hebben. Allen dragen we immers dingen in ons die - door welke oorzaak ook - onze relatie met Hem, en dus met de liefde, in de weg staan.
Op velerlei wijze raakt Hij ons dan ook aan om ons te genezen. Soms zijn we ons bewust van deze aanrakingen, soms ook niet.

Wie z'n leven aandachtig overschouwt zal zeker van die momenten kunnen aanwijzen waar de Heer je heeft aangeraakt, waar Jezus genezend aanwezig was. Een innerlijk verlangen naar gebed, een biechtervaring, een goed gesprek, een gebeuren van verzoening, een bedelaar aan de deur van de kerk, een lezing uit de Schrift, een inzicht je leven te wijzigen, een boek dat je gegrepen heeft, een film die je geraakt heeft,...
In al die aanrakingen geneest Hij, heelt Hij, reinigt Hij. Het zijn stuk voor stuk momenten van genade; momenten om U tegen te zeggen...

Op een even reële wijze dan dat Jezus de tien melaatsen uit het evangelie van vandaag aanraakte, heeft Hij ook ons aangeraakt tijdens die momenten van genade. Op dezelfde wijze was Hij genezend aanwezig; helend en reinigend.

Vraag is of we tot die ene gereinigde behoren die dankbaar was, of tot de negen anderen die het schijnbaar niet nodig vonden dankbaar te zijn.

Dankbaarheid jegens God is de ziel van ons geloof. Het is een lied van vrede. Het maakt ons hart tot een tuin van Eden waarin we naakt voor God kunnen staan; van Hem drinkend, in Hem levend, Hem voortdurend in her-innering brengend.

kris

Reacties

  1. Zelf in deze toch verontrustende en woelige tijden ,toch met een dankbaar hart léven!

    Met de zékerheid dat wàt er ook gebeure Iemand is die ons leidt ,zorg heeft en ons liefheeft !

    Aan ons van te handelen zoals Jezus deed onbaatzuchtig ,gehoorzamend aan Zijn

    en ook onze Vader ,dankbaar in vreugde maar ook in lijden en verdriet !

    Met die aanmoedigingen (lezers van de Bijbelcitaat) en een dikke merci

    aan Kris !

    God zegene ons allen met Zijn Wijsheid !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, dankbaar om zoveel goeds dat we hier dagelijks krijgen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals Bond Zonder Naam destijds blokletterde: Dankbaarheid is het geheugen van het hart.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Laten wij God danken voor de vergeving die we keer op keer van Hem krijgen. Wij zijn allen de verloren zoon of dochter uit de parabel van Jezus (Lucas 15), niet eenmaal, maar voortdurend. Altijd weer lopen we weg van God en altijd ook keren we terug. En altijd opnieuw staat God ons op te wachten met Zijn helende liefde. Wij lijken op die melaatsen. 'Ga u laten zien aan de priesters', zei Jezus hun. En onderweg werden ze gereinigd. Wij ook. Wij voelen dat we gezondigd hebben, wij brengen het voor de Heer in ons gebed en we besluiten te gaan biechten. Onderweg al worden we gereinigd. De priester constateert alleen maar ons berouw; wijzelf spreken onze zonde nog eens uit; en de priester bevestigt wat God al aan het doen was: 'Ga heen, uw zonden zijn vergeven'. Om voor te danken. Maar we zijn het vaak zo gewoon dat we dat danken vergeten. Die Samaritaan was dat niet gewoon, hij was een bekeerling en hij dankte. Hij was genezen en gered. De anderen waren genezen, maar niet echt gered, omdat ze God niet echt ontvangen hadden en herkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank God Dank U, Gij onze Vader🕯🙏
    Ik bid, wij bidden, voor álles en iedereen, voor het goede, voor het geheel, vóór het goede van het geheel, voor U voor álles en iedereen!!
    Hoe dikwijls mogen én kunnen we zeggen
    " Goddank "

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten