dinsdag in week 31 door het jaar

IN DIENST VAN HET GEHEEL

Bij onderstaande overweging heb ik me laten inspireren door Vincenzo Paglia, voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven en spiritueel raadgever van de Gemeenschap van Sant'Egidio.

In een lichaam is de verscheidenheid van de ledematen niet in strijd met de eenheid en het goede functioneren van dat lichaam; integendeel, ze staat er ten dienste van. Zo verrijkt de Heer de Kerk en elke christelijke gemeenschap met een veelheid van gaven en charisma's, opdat allen kunnen bijdragen aan de groei van de liefde en het getuigenis van het evangelie. Ieder is met de anderen verbonden door de band van de liefde, maar de Heer geeft een specifieke taak in die gemeenschappelijke dienst.

Natuurlijk behoudt ieder zijn of haar identiteit. Die schaft de Geest niet af, maar Hij brengt ze in harmonie in een nieuwe gemeenschap, die juist deze verschillende identiteiten tot één lichaam maakt. De christelijke gemeenschap bestaat dus niet uit de gezindheid van individuen of uit de homogeniteit van de leden, maar uit de liefde van God, die van velen één geheel maakt en van de verscheidenheid één gemeenschap.

Mogen wij als Kerk die bedding zijn waar ieder zijn of haar gaven ten diepste kan ontdekken om ze ten dienste te stellen van het grotere geheel.

Laten we bidden

Heer Jezus,
mogen wij als kerkgemeenschap
de heilige Geest alle ruimte geven
opdat ieder met zijn specifieke gave
kleur en volheid mag geven
aan het grote geheel.
Om deze genade bidden wij U,
in uw naam.
Amen.

Mogen wij als Kerk een warme haard zijn in onze samenleving.
Een mooie dinsdag voor ieder van u.
kris

Reacties