dinsdag in week 10 door het jaar

Jezus zegt ons vandaag: 'Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.'

We worden dus opgeroepen licht te zijn; niet zomaar een licht, maar Gods licht. Hij die gezegd heeft ‘Ik ben het licht der wereld’, zegt nu tot ieder van ons: ‘Jullie zijn het licht in de wereld’. We zijn geroepen Jezus’ licht te zijn, en uit te dragen.

De beste manier om Jezus’ licht te zijn is Jezus in ons licht laten zijn. Hij, die ons bewoont, die ons begenadigt met zichzelf, wil en kan licht zijn door ons heen. Door onze toewijding aan Hem, onze vereniging met Hem, kunnen wij zijn licht worden. Het is je te ruste leggen in Gods Geest, zijn zachte stuwing naar de Heer toe van binnenuit toelaten, om langzaam maar zeker opgenomen te worden in Jezus' licht.

Dit gebeuren zal ons altijd brengen in de liefde, het zal een weg zijn die ons doet beminnen. In wezen is het niet meer zozeer ‘ons’ beminnen, maar het is het beminnen van de Heer. Hij met ons, door ons, in ons. Wij in Hem, door Hem, met Hem. Hij en wij, één liefde, volmaakt één geworden.

Laat ons innerlijk leeg worden, arm van geest, om ons te kunnen wentelen in zijn aanwezigheid, nestelen in zijn tegenwoordigheid.
Moge Hij ons opnemen in zichzelf, ons trekken in de brand van zijn liefde, om innig één met ons Gods liefde te zijn.

Moge dit gebeuren zich afspelen in elke ontmoeting die we hebben, in elke handeling die we verrichten, opdat zijn licht mag stralen voor ieder.

kris

Reacties

  1. "We worden dus opgeroepen licht te zijn; niet zomaar een licht, maar Gods licht. Hij die gezegd heeft ‘Ik ben het licht der wereld’, zegt nu tot ieder van ons: ‘Jullie zijn het licht in de wereld’. We zijn geroepen Jezus’ licht te zijn, en uit te dragen."

    Dank je kris voor deze woorden

    Heer Jezus geef dat wij inderdaad door onze levenswandel licht in de wereld mogen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel Kris ! Zo is dàt Marie -Roos ! Zijn Licht brandt in "ieder mensenkind "!Diep in ons wezen in ons zijn ,is Hij aanwezig door Zijn Geest !Aan elk van ons om Zijn Licht te ontdekken en ons te "laten "verlichten" ! Door gebed ,meditatie én nu terug de Sacramenten !Jezus heeft Zijn Geest in onze harten gelegd om ons te leiden en te brengen naar Zijn en onze Vader !
    Laten wij bewust van die Liefde diep in ons aanwezig die ons verlicht...stralen naar élke mens die we op onze weg tegenkomen ! Met vallen en opstaan elke dag weer !
    Ik wens jullie een "gezegende dag toe !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Licht zijn ! De geest van Jezus in ons laten licht voor de Anderen en Onszelf zijn !
    Zeker in duistere en onbegrijpelijke tijden !!!!!!!
    Kom o Geest van LICHT !!en LIEFDE!!!!
    dank aan Kris , Daniël , Marieroos en Jacqueline en .....onbekenden die dit mediteren
    ook als zij reeds 91 zijn !!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten