woensdag in week 10 door het jaar

Vandaag zegt Jezus: 'Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.'

Oud-testamentische gerechtigheid moet uitgroeien tot christelijke liefde. Jezus wil nieuw leven schenken aan wat uit het verleden naar ons toekomt. In dat verleden steekt een goddelijke lijn; er loopt vanuit God een rode draad doorheen, die bij Jezus niet ineens ophoudt of doorgesneden wordt. Integendeel.

Jezus zélf is de vervulling van wat het oude brengt. In Hem worden Wet en profeten leven. Wie zich aan de Heer schenkt als Degene die de vervulling is van het Oude Verbond, zal leven in eerbied voor de traditie herboren in het nieuwe, in Christus dus, vol enthousiasme en geestdrift. De aloude geboden zullen in Christus in volheid tot leven komen, en wel door u heen.

kris

Reacties

  1. Elia was een fantastische profeet.
    Of is dit verhaal een mythe ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neen ,zeker geen mythe,dat mag je niet denken.Jezus spreekt ook herhaaldelijk over de profeet Elia,en Elia was er bij de Gedaanteverandering van Jezus op de berg Thabor !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elia deed machtige dingen : De voorbije 2000 jaar waren er zo geen profeten meer hé ?
    Geen ander teken zal ons gegeven worden dan dat van de profeet Jona : geen vuur, geen teken uit de hemel, geen enkel bewijs van God
    Waarom lezen we dan nu nog die tekst van Elia ?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten