donderdag in week 25 door het jaar

Vandaag horen we de psalmist zingen: ‘Vervul ons in de morgen met uw liefde …’

Geliefde mensen,
uit het diepste putteke van mijn hart hoop, wens en bid ik dat je deze morgen bent opgestaan met je hele wezen gericht naar, en geopend voor, de Heer; voor zijn liefde.

Dat je hele zijn zich iedere morgen moge openvouwen voor Gods licht, zoals een bloem zich uitrekt naar de eerste stralen van de ochtendzon.

Ja, moge God het eerste zijn in je dag. Moge de eerste tijd van wakker zijn, voor Hem zijn. Moge je eerste blik naar Hem gericht zijn.

Moge je eerste gave voor Hem de gave zijn van jezelf.

En moge uw zelfgave aan Hem, en Gods zelfgave in Christus aan u, elkaar ontmoeten in een innige godskus; uw ochtendgebed.

En moge deze kus u doorheen de dag staande houden in het feest van de liefde; Gods leven waartoe je gezonden wordt om het te ontvangen, te dragen en te baren.

Een gezegende dag voor u allen.

kris

Reacties

  1. Dank u wel, Kris. Hopelijk is mijn hart op dit uur al wakker voor de Heer.

    Prediker, Kohelet in het Hebreeuws, heeft alles goed bekeken. En hij heeft zijn conclusies en reflecties neergeschreven in een kritisch boek. Het is kritisch, maar toch is het een Bijbelboek, omdat Prediker binnen het Godsgeloof blijft. Zijn eerste zin, de aanhef, zegt al veel: IJdelheid der ijdelheden en alles is ijdelheid. Want een mens werkt en zwoegt, maar generatie na generatie verdwijnt weer van de aardbodem. Voor Prediker is dit een eeuwige wetmatigheid die nooit verandert. Voor alle mensen komt de dood die een einde maakt aan hun bestaan. Daarom is er voor hem niets nieuws onder de zon. We denken soms: dat is nieuw. Maar het is niet nieuw. Onze tijd kent nochtans vele nieuwe technologieën. Voor ons die wat ouder worden, is dat allemaal nieuw: pc’s en smartphones, heel die digitale wereld van de sociale media. Dat is inderdaad nieuw. Maar de mens blijft dezelfde. Hij kan wel verslaafd worden aan die dingen, maar wat hij ermee doet, dat deden de mensen vroeger ook op een andere wijze: nl. communiceren, en zelfs roddelen en kwaadspreken, een ander die hen niet ligt, kapot maken. Dat is van alle tijden. En van alle tijden is ook die kleine goedheid die in een mens steekt en die hem spontaan hulp doet bieden bij rampen en grote tegenslagen van anderen. Prediker zou onze moderne wereld ook zo kritisch bekijken. Eigenlijk houden wij ons met al die smartphones en tablets gewoon maar een beetje bezig. Het echte geluk vinden wij er niet mee. Prediker vond het trouwens ook niet. Er is echter wel iets dat nieuw is, altijd opnieuw nieuw en radicaal anders. Dat is God zoals Hij zich in Jezus heeft geopenbaard. Op Jezus raak je nooit uitgekeken en Zijn evangelie is een schat die nooit uitgeput raakt. Herodes had gelijk toen hij Jezus wilde zien. Jezus is altijd nieuw en anders. De mensen zijn nieuwsgierig naar de nieuwsberichten. Maar ook dat is ijdelheid. De nieuwsberichten maken ons vaak onrustig en angstig. Jezus en het gebed geven precies het tegengestelde: rust, vrede, vertrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nogmaals dankjewel Pr. Daniël en Kris !
    Zo begint onze dag met Vreugde en Zijn Liefde !
    Je bent zo vreugdevol opgestaan Kris en jij laat die vreugde en liefde over ons stromen i
    met een hart vol van Zijn Liefde!
    Wij zijn allen op weg en voelen ons samen één richting een Pad bezaaid met hindernissen ,,keitjes en soms rotsblokken ,
    maar ook met klaterende beekjes ,kleurrijke bloemetjes met gezang van vogeltjes !
    Hemelse werkelijkheid !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de ochtendstond heeft goud in de mond. dank je kris, voor de woordenstroom waar je hart zo vol van is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow Kris, wat een genade om je zo verbonden te voelen met Zijn Liefde en dat je vervolgens "die vreugde en liefde over ons laat stromen" zoals Jacqueline terecht zegt. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "De morgenstond heeft goud in de mond " .Een wijze Vlaamse spreuk.
    Dat goud krijg je door je dag te beginnen met een positieve gedachte... en waarom niet een
    gebed ?...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jezus en het gebed geven precies het tegengestelde: rust, vrede, vertrouwen.
    AMEN.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten