1 jan - Moeder Gods

Vandaag lezen we: Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en bleef erover nadenken.

Waarschijnlijk was Maria geen vrouw van grote woorden, en zeker niet van luide woorden. Wat ze hoorde, bewaarde ze in de stilte van haar hart en dacht er rustig over na. Dit is meer dan een natuurlijke eigenschap van de persoon. Het is een manier van leven dat je in het gebed houdt, en dus verbonden met het mysterie.
Wie onmiddellijk praat nadat hij gehoord heeft, loopt het gevaar dat hij z'n eigen interpretaties als waarheid gaat zien, en deze als dusdanig ook gaat verkondigen, en nog erger: hij gaat zichzelf oh zo belangrijk vinden.
In Maria vinden we een houding van nederigheid, van geestelijk arm-zijn, wat een goede bedding vormt om te leven, om te luisteren en te ontvangen van de Heer.

Vandaag, op deze eerste dag van het jaar, viert de Kerk Maria als de Moeder Gods. Prachtig om het jaar in te gaan met de Moeder Gods aan onze zijde.
Zij staat aan het begin van dit nieuwe jaar, zoals zij in zekere zin ook aan het begin staat (door haar ja-woord) van de menswording van God in Jezus.
Laten we ons ook dit jaar weer toewijden aan haar. Dat ze ons als haar kinderen bij de hand mag nemen om ons te brengen in de genade van de Heer, in de wil van de Vader. Dat ze voor ons en met ons mag bidden opdat we Gods Geest mogen ontvangen met alle gaven die God ons schenken wilt. Dat ze ons mag omhelzen met haar mantel van vrede en liefde, opdat we behoed mogen zijn voor alle kwaad, en bewaard in Gods liefde.

Aan ieder een mooi, gezond en genadevol 2021 !

kris

Reacties

  1. Dankjewel Chris !

    Gezegend jaar 2021 voor jou en je mooi gezin !

    Ja...van Maria leren we zéker "eerst luisteren"en alles in ons hart bewaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. “Moge de Heer u zegenen en u beschermen,
    moge de Heer het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn,
    moge de Heer u zijn gelaat toewenden en u vrede geven.”

    Moge dat voor elk van ons in waarheid gebeuren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bedankt voor deze mooie woorden van zegening. Mogen wij allen dagelijks geïnspireerd blijven door Jezus' goede voorbeeld en voelen door de Geest wat we dienen te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt Kris! Voor jou en je gezin ook een gezegend en liefdevol 2021. Bedankt dat je me een jaar blij maakte met het verkondigen van Gods Woord!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten