Doop van de Heer

Er klonk een stem uit de hemel: ‘Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind Ik vreugde.’

Het was de stem van de Vader die in het vuur van de Geest zijn liefde voor zijn Zoon uitzong. Jezus is niet enkel zijn geliefde Zoon, Hij vindt ook vreugde in Hem.

Deze woorden mogen wij steeds opnieuw beluisteren wanneer we in de spiegel van ons eigen doopsel kijken. Want ook toen, bij ons doopsel, sprak de Vader tot ieder van ons in de liefde van zijn Geest: 'Gij zijt mijn geliefde dochter/zoon, in u vind Ik vreugde.'
Bij het doopsel worden we immers opgenomen in Christus zelf. Hoe zou de Vader, die ook de Zoon bemint, dan ook niet zijn kinderen beminnen. Doorheen de Zoon bemint Hij immers ieder van ons, vindt Hij vreugde in ieder van ons.

Laten we dagelijks drinken aan de genade ons bij het doopsel geschonken. De doop is immers een bron van levend water die niet ophoudt te vloeien. Bedoeling is dagelijks bij deze bron neer te knielen, en er van te drinken. Steeds weer opnieuw zullen we vervuld worden met Gods Woord: 'Gij zijt mijn geliefd kind, in u vind Ik vreugde'.

Laten we Gods vreugde niet beschamen. Maar laten we vanuit de doopgenade in het leven staan, doen wat we moeten doen, laten wat we moeten laten, om verenigd met de Heer Gods goedheid te bezingen naar allen die God op ons levenspad brengt.

kris

Reacties

  1. “Christen worden, is het terrein verlaten van wat mensen allemaal denken en willen,
    om binnen te gaan in de stralende Waarheid van ons bestaan
    en in dat Licht de juiste Weg te vinden” P.G.B.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom hier andere lezingen dan deze die voorzien zijn in de liturgie ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op deze feestdag - de Doop van de Heer - zijn we inderdaad het B-jaar.
    De liturgie van deze dag laat toe een keuze te maken wat betreft de eerste en de tweede lezing. Bij het evangelie is er geen keuze.
    Concreet:
    1e lezing: Jes. 55, 1-11 OF Jes. 42, 1-4 + 6-7
    2e lezing: 1 Joh 5, 1-9 OF Hand. 10, 34-38
    Evangelie: Mc 1, 7-11

    De site Dagelijks Bijbelcitaat gebruikt altijd de liturgische kalender zoals de Katholieke Kerk deze voorhoudt.

    Van harte, kris

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten