dinsdag in week 1 door het jaar

Bij Paulus lezen we vandaag: Hij die heiligt en zij die geheiligd worden hebben een en dezelfde oorsprong, en daarom schaamt Hij zich er niet voor hen zijn broeders en zusters te noemen wanneer Hij zegt: ‘Ik zal uw naam bekendmaken aan mijn broeders en zusters, U loven in de kring van mijn volk.’

Hij die heiligt … dat is Jezus.
Zij die geheiligd worden … dat zijn wij.
Een en dezelfde oorsprong … dat is de Vader.
Broeder en zusters … zo gaat Jezus met ons om.

Lieve mensen,
dat zijn zaken die snel uitgesproken zijn, maar die zo’n grote diepgang hebben. God wordt mens in de figuur van Jezus, en verbroedert zich met ieder van ons. En daarin heiligt Hij ons, neemt ons op in zichzelf, trekt ons in zijn ja-woord tot de Vader, en laat ons daarmee deelgenoot worden van zijn liefde tot de God en van daaruit tot de mensheid.
Dat is zoiets groots. Daar kun je alleen maar stil om worden, het binnenlaten, het contempleren, in diep ontzag voor Hem die de oorsprong is van deze Liefde.

Laten we in deze dankbaarheid vandaag ons gebed binnengaan. En laten we deze dankbaarheid bewaren doorheen al ons doen en laten; als een voortdurende onderstroom die ons hele zijn bepaalt, die ons hart geopend houdt, en onze ogen en oren, handen en voeten, gericht op de liefde.

Een mooie en gezegende dinsdag voor ieder van u.

Diep verbonden,

kris

Reacties

  1. Het is inderdaad iets groots dat God a.h.w. een schepsel wordt, want gelijk aan ons, om ons tot Hem (terug) te voeren. Daar kunnen we alleen maar heel stil bij worden, danken en... aanbidden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel ...!In Hem verenigd ...laat ons Zijn Liefde uitstralen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Diepe, ontroerende woorden Kris, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten