dinsdag in week 25 door het jaar

‘Mijn moeder en mijn broers zijn degenen die naar het woord van God luisteren en ernaar handelen.’

Jezus vraagt ons om ons onder zijn Woord te plaatsen, het Woord van Vader. Eigenlijk vraagt Hij om dát te kiezen als het centrum van ons bestaan en al het andere van daaruit te beleven.

Je onder Gods Woord plaatsen betekent God kiezen als het allerhoogste in je leven, als dé Allerhoogste. Het betekent voortdurend knielen voor zijn grootsheid, zijn majesteit. Hij is immers God: maker, gever, volheid en zin van alle leven. Je onder zijn Woord plaatsen betekent Hem welkom heten in je hart met al wat Hij geeft. Zijn Woord is immers zoveel meer dan 'woorden'; het is álles wat Hij geeft en ál wat Hij doet.

Je onder Gods Woord plaatsen is je hele zijn schenken aan Christus; Hij, het mensgeworden Woord van de Vader.

Op deze wijze mogen we moeder, broeder en zuster zijn van elkaar; wij allen die bewoond zijn door Jezus.
We mogen moeder zijn van elkaar door elkaar te brengen naar het hart van het bestaan: God. Zoals een goede moeder waakt over de diepste geheimen van haar kind, zo mogen wij waken voor elkaar dat we onder Gods Woord blijven, in dat wat waar is, los van de leugen, los van het kwaad. We mogen broeders en zusters zijn van elkaar om het feest van de vrede met elkaar te delen, van Hem ontvangend, aan elkaar schenkend.

Laten we ons plaatsen onder Gods Woord, het be-amen, er gehoor aan geven, om dan samen als een warme gemeenschap Gods liefde te belichamen.

Met een genegen groet,

kris

Reacties

  1. Spreuken zegt: Als een waterloop is het hart van een koning, God leidt het waarheen Hij wil. Hoe mooi heeft God dat gedaan bij Maria. Zij werd onbevlekt ontvangen in de schoot van haar mama Anna, zij ontving zelf in haar maagdelijke schoot de Zoon van God. Maar zij verstond niet alles. Zij was bezorgd als Jezus niet meer zoals voorheen met Jozef huisjes bouwde voor de mensen. Zij ging Jezus haar bezorgdheid melden, te samen met haar familie. Maar zij hield Jezus niet tegen. Zij leerde van Hem dat Gods wil moest worden gedaan, dat Gods Rijk gerealiseerd moest worden. Zij ging met Jezus mee tot onder Zijn kruis. Daar werd zij ons aller moeder. Zij heeft geloofd. En ook haar familie werd uiteindelijk ingevoegd in het plan van de Heer: Samen met de apostelen baden de broeders van de Heer met Maria mee om de komst van de H. Geest. Of hoe een leven helemaal omgevormd kan worden tot een leven helemaal in dienst van Gods plannen. Zoiets is ook voor elk van ons weggelegd. Heer, Uw wil geschiede, doe maar wat U met mij van plan bent, mij geschiede naar Uw woord.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zij leerde van Hem dat Gods wil moest worden gedaan, dat Gods Rijk gerealiseerd moest worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten