zaterdag in week 31 door het jaar

Vandaag zegt Jezus: “Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.”

Goed én kwaad zijn in de wereld aanwezig; rondom ons maar tevens in ons.
Beiden trekken ons aan.
Het goede trekt ons aan omdat we  - als gelovigen - daarin Gods aanwezigheid zien. In het goede weten we ons uitgenodigd door Hem. En daar we Hem beminnen, willen we daar graag op ingaan.
Maar ook het kwade lokt; zeker als er geld mee gemoeid is. En soms kan het deugd daar ‘ja’ op te zeggen. Het maakt het leven 'aangenaam', tenminste in zekere zin. Want als we eerlijk zijn weten we dat ingaan op wat kwaad is, ons van God verwijdert. Door 'ja' te zeggen op het kwaad schaden we immers onze relatie met Hem, en schaden we dus onze mogelijkheid vanuit Hem lief te hebben, schaden we onze roeping, schaden we ons gehoor geven aan, we schaden ons diepste zelf, en uiteindelijk schaden we ook Gods Rijk.

Jezus is duidelijk: Je kunt niet voor beiden kiezen. Het gaat om Hem, of de mammom.
Voor Hem kiezen, is kiezen voor het Rijk van God. Het is je christen-zijn serieus nemen. Het is je roeping beminnen. Het is leven vanuit je doopgenade.
Voor het kwade kiezen, je louter richten op je eigen beugel, is kiezen tegen Gods Rijk. Het is de bron van je doopsel afsluiten, met alle gevolgen van dien.

Aan ons de keuze...

kris

Reacties

  1. Jezus zegt dat wij vrienden moeten maken door middel van de onrechtvaardige mammon. Dat zal ons van pas komen bij het eindoordeel. Als wij delen met de armen, als iedereen deelt, dan wordt de wereld zoveel beter. Op het einde zal God niet vragen hoeveel er op onze bankrekening staat, maar wel of wij liefde hadden voor anderen. Paulus dankt de christenen van Filippi omdat zij hem in de gevangenis ook financieel te hulp gekomen zijn. Anders zorgde Paulus zelf voor zijn levensonderhoud door het vervaardigen van tenten. Ook wij doen er goed aan de priesters in arme landen te helpen, want zij hebben niets en hun gelovigen hebben ook niets. Een eucharistie aanvragen via Missio of via Kerk in Nood, helpt zowel jezelf of je dierbaren, omdat een arme priester ver weg voor jou het offer van de Heer opdraagt en met die tien euro heeft hij ook zelf iets om van te leven. Hoe weinig dat ook is, het is beter dan niets. Laten wij solidair zijn met de christenen overal. Het mooie van het christendom is dat het een godsdienst is van DELEN. Zelfs met mensen van welke godsdienst of gezindheid ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het bijbelse principe van 1/10de deel van je inkomsten afstaan is nog altijd bron van zegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. " Christen zijn is leven vanuit onze doopgenade " (Kris)
    " Delen ,met mensen ,van welke gezindheid ook !"(Daniël )
    Heer , schenk ons uw liefdeskracht,over heel de wereld!dank !!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten