vrijdag in week 1 van de veertigdagentijd

Iemand die rechtvaardig was maar dat niet langer is en onrecht begaat, sterft omdat hij onrecht heeft begaan. Iemand die goddeloos leefde maar dat niet langer doet, mij trouw is en het goede doet, zal in leven blijven. Als hij tot inzicht en inkeer is gekomen en niet langer misdaden begaat, zal hij zeker blijven leven en niet hoeven sterven.' Zo lezen we vandaag bij de profeet Ezechiël.

Geliefde mensen,
de eerste lezing is duidelijk: wie het goede doet, ook na mogelijke bekering, zal leven. Wie het kwade doet, ook na het goede gedaan te hebben, zal sterven.

Het gaat om het nu, hoe we vandaag leven. Het kan zijn dat we altijd al het goede hebben gediend. Prima, laten we deze weg verder bewandelen, steeds dieper. Het kan ook zijn dat er dingen in het verleden gebeurd zijn waar we niet fier over moeten of kunnen zijn. God geeft altijd nieuwe kansen. Laten we ons bekeren en voortaan de goede weg kiezen en gaan.

Elke dag, elke tijd, maar bijzonder de veertigdagentijd, is een tijd van keuze. Een tijd van kiezen voor het goede, kiezen voor het leven, kiezen voor God. Laten we met heel ons zijn beslissen voor Hem, ons toevertrouwend aan de genade die Hij in Christus schenkt.

Laten we dit doen met gezond boerenverstand, met dagelijks eenvoudig en oprecht gebed (op de knieën en tussen de kookpotten), en met een diep geloof; geworteld in het gewone leven van elke dag. In het dagelijks leven immers, moet  het gebeuren. Daar, in de alledaagsheid van het bestaan, in haar schoonheid en soms ook ruwheid, openbaart Christus zijn liefde en nodigt Hij uit in Hem te treden; zijn liefde dragend en uitdragend.

kris

Reacties

  1. In het Evangelie van vandaag lezen we :
    "Wanneer je dus je offergave naar het altaar brengt en je je daar herinnert dat je broeder of zuster je iets verwijt, laat je gave dan bij het altaar achter; ga je eerst met die ander verzoenen en kom daarna je offer brengen" .

    Het is nog niet zo lang dat ik gezien he dat er staat "je daar herinnert dat je broeder of zuster je iets verwijt". Het gaat er niet om dat ik in de fout ben, het is de ander die iets tegen mij heeft

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zo is dat ! Als er onenigheid is tussen mensen ,niet impulsief ernaartoe gaan ! Na kalmer te zijn (ook te bidden ) 't "Uitspreken "met elkaar ! Mogelijk komt er dan een verzoening ...en dàt is hemels !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten