Pasen

'Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf...' zo lezen we vandaag bij Johannes.

Dat woordje 'vroeg' is me altijd zeer dierbaar geweest in dit paasevangelie. Ik lees daarin een oproep om wakker door het leven te gaan; waakzaam en alert, fris en onbevangen, hoopvol en uitkijkend, verwachtend en vooruitziend.

Wie de paasgenade in zich wil dragen zal een wakkere mens moeten zijn, bereid en gereed Hem te ontvangen die u in zich wil opnemen om je deelgenoot te maken aan zijn opstanding.

Leven in de paasgenade wil zeggen: toelaten dat Jezus zijn opstandingslied met, in en door je heen zal zingen, altijd opnieuw, naar allen die God op uw levenspad brengt. Het is je gezonden weten en van harte 'ja' zeggen op deze zending.

Laten we vooral niet denken dat we paasmensen zouden zijn door enkel en alleen 'alleluia' te zingen in de kerk, of in deze coronatijden voor het tv-scherm of voor de computer. Pasen betekent ook je laten raken door de Opgestane in je leven zoals het zich in de alledaagsheid aandient. en wel zo dat het je wijze van zijn ten diepste tekent.

Vanuit Christus’ inwoning, vanuit zijn Pasen, vanuit zijn vrede in je hart gelegd, vanuit je door Hem gezonden weten, zul je de dag doorgaan, zul je bidden, zingen, vreugdevol zijn, liefhebben, dragen, meelijden, afwassen, poetsen, voor je kinderen en huisgenoten zorgen, uit werken gaan, de verwondering levend houden, het goede gesprek voeren, God die ten allen tijd uitnodigt aanwezig weten.

Pasen is je laten opnemen door Christus in het feest van de liefde, in de weg die daarvoor gegaan moet worden: consequent en trouw.

Het is vanuit Jezus’ opstanding oog en hart hebben voor het geknakte riet in onze samenleving, voor de kwijnende vlaspit, voor het verloren gelopen schaap, de eenzame, de arme, de veroordeelde. Als een broer, een zus. Nooit als een meerdere, maar altijd in nederigheid, bereid te leven in diepe ontvangenis. Ook wat betreft je eigen gebrokenheid en kwetsbaarheid.

Het is kijken met de blik van de Opgestane, beminnend met zijn hart. Uw ja in het ja van de Heer.

Deze genade, lieve mensen, die ons wordt gegeven in dagelijks leven, wens ik je van harte toe. Laten we er ons voor openen, er ten diepste beschikbaar voor zijn.

Moge Pasen gebeuren.

Een zalig hoogfeest voor ieder van u.

kris

Reacties

  1. Dank u, Kris, ook voor uw ander bericht voor een zalig Pasen. Ook ik wens u dat en ook aan alle bezoekers van 'Bijbelcitaat'. Het ongelooflijke is geschied en geschiedt nog elke dag: het licht is sterker dan de duisternis, het goede is sterker dan het kwaad, de liefde is sterker dan de haat, het leven is sterker dan de dood. Dat leert ons te leven in hoop, in een onverwoestbaar vertrouwen op God die altijd groter is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ZaligPasen aan iedereen !
    Wél speciaal aan Pr. Daniël én Kris !
    Dagelijks helpen jullie ons te beseffen dar HIJ in ons lééft !!!
    En zo onszelf, élke naasten en zéker Christus lief te hebben !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank U Kris voor de mooie gedachten die u iedere dag erbij schrijft aan u een Zalig Pasen Ja de Heer is verrezen Hij leeft ook nu Trees

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amen.
    Hij is opgestaan ! Hij leeft !
    Amen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten