vrijdag in de 2e paasweek

Hij valt amper op, maar zijn aanwezigheid is van fundamenteel belang: de jongen met de vijf broden en de twee vissen. Al wat hij had, al wat hij was; zijn hele brooddoos, zijn hele persoon, gaf hij aan Jezus. En daarmee, en vooral daardoor, kon Jezus het wonder verrichten.

Durven wij zoals de jongen uit het evangelie àlles wat we hebben, àlles wat we zijn, schenken aan Jezus, opdat Hij het zou kunnen gebruiken om zijn wonder in deze wereld te verrichten. Want daar nodigt Hij ons toe uit: een totaal wegschenken aan zijn 'zijn' in ons, opdat zijn liefde ten volle werkzaam kan worden in ons leven.

Ontvang de mensen die je vandaag ontmoet met de glimlach en het hart van God, vanuit je zelfgave aan Jezus. En ze zullen Gods liefde ontmoeten. En jij ook.
Dat is onder andere de broodvermenigvuldiging uit het evangelie van vandaag.

Een mooie vrijdag voor ieder van u.

kris

Reacties

  1. Ook vandaag gebeurt dagelijks het wonder van de broodvermenigvuldiging...
    Een jongeman gaf zijn werk op (hij werkte in een visbedrijf in Schotland), hij verkocht zijn huisje en begon over en weer te rijden met hulpgoederen tussen zijn woonplaats en Bosnië toen daar volop oorlog woedde. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het ontstaan van Mary's Meals dat in 2002 aan 200 kinderen een dagelijkse schoolmaaltijd bezorgde en vandaag in 19 landen aan méér dan 1,8 miljoen (!) kinderen elke dag opnieuw een maaltijd geeft waar de kinderen naar school gaan. Dat op zich is een wonder maar dat een luttele gift van 18,60 euro een kind een heel jaar kan voorzien van eten én onderwijs is even wonderlijk! Moet ik erbij vertellen dat die man, Magnus MacFarlane-Barrow leeft vanuit zijn geloof en zich slechts een instrument weet in de handen van de Heer en Zijn Hemelse Moeder.
    Blij dat ik in Vlaanderen mag helpen bouwen aan dit project!
    Zo zie je maar dat een kleine onbeduidende jongen door alles te geven aan de Heer een wonderlijk leven-gevend avontuur kon beginnen. Nu is hij ceo maar ook vader van een groot gezin... Nee, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat is echt evangelie, geen geloof zonder daden, of het geloof zonder daden is dood.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een prachtig verhaal en een voorbeeld voor velen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "want liefde ('chesed') wil ik, geen offers" (Hosea 6,6)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Daar geef ik graag aan, aan Mary's Meals.
    Wilt u dat ook doen?
    Stort op rek. nr. BE66 7380 3734 7143
    van KONTINENTEN
    Potterierei 72
    8000 Brugge
    met vermelding: Mary's Meals Belgium / en dan uw naam en uw nationaal nummer.
    Dit laatste om gemakkelijker uw stortingen door te sturen naar de fiscale diensten, zodat uw giften automatisch af worden getrokken van uw belastingen.

    Wilt u geen aftrek van uw belastingen, stort dan op rek. nr. BE08 0004 4726 8313.
    Op naam van Mary's Meals Belgium vzw.
    Dan blijft uw gift anoniem.
    Alle dank in naam van die 1 miljoen 800 duizend kinderen.
    Ik geef deze dingetjes alleen ter info. Zelf heb ik daar niets aan. Ik zit niet in dat werk, maar ik steun het wel graag.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten