Stille Zaterdag

 


Reacties

  1. Vandaag inderdaad niets dan stilte, niets dan leegte en gemis. Laat het maar eens zo zijn. Laat het maar eens een etmaal duren. Niet direct overstappen in de Paasvreugde.
    Vandaag is het misschien goed eens na te denken over hoe het is als Jezus er niet meer is. Hoe zou mijn leven zijn als Jezus er nooit in binnen was gekomen? Hoe zou onze samenleving zijn als er nooit een christendom was geweest?
    Jezus bracht ons de liefde. Hoe is het als die liefde wegdeemstert? Dan wordt de samenleving hard en eigenlijk onmenselijk. Vandaag leven we mee met het verdriet van zovelen die hoe dan ook getroffen zijn door de Coronapandemie. Er is geen uitzicht, de mensen worden het zo alleen-zijn moe. Jongeren en ouderen. En ook al wie er tussen in zit.
    En toch blijven dromen dat het ooit weer anders wordt. Dat gaan we morgen horen. Het onmogelijke wordt werkelijkheid, dood wordt leven, de Heer die we niet meer zien, gaat ons voor naar het Galilea van ons dagelijks eentonig bestaan.
    Laat het maar eens stil worden in je hart. En word maar eens echt bedroefd. Zonder Jezus is het leven niet veel waard. Vandaag is het een dag voor mij zoals sommige dagen waren in mijn kinderjaren als mijn moeder er even niet was. Lastig, droevig, vervelend, doelloos liep ik dan rond. Wat een vreugde als zij er terug was. Zo moge het ook morgen zijn, wanneer we horen en mogen beleven: 'De Heer leeft!'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. kunnen we ook aandacht hebben voor de spirituele crisis die al veel langer aan de gang is dan de pandemie. De mans wil de plaats innemen van God in een nieuwe wereldorde zonder eeuwigheid. Vaderschap, moederschap, gezin, familie, huwelijk... alles komt op de helling. We zitten in een diepe morele en spirituele crisis. De weigering van het geloof, van het Kruis, van de redding die van God komt. Wie voor het leven, het gezin het christelijk geloof opkomt wordt de mond gesnoerd en beledigd. Wij moeten het geloof behouden in een totaal vijandige omgeving. Op school krijgen de kinderen van alles te horen dat ingaat tegen de waarheid. Er is nood aan brandende lampen in deze duistere wereld die leeft zonder God. De wereld zonder God zal instorten. Dictatuur en leugens hebben geen kans op succes.

      Verwijderen
    2. En toch geloof ik dat ook dit (on)tij eens zal keren. Laten we blijven bidden. De Heer weet ervan.

      Verwijderen
  2. Heer ik dank U oprecht omdat Je tot 't einde toe "gehoorzaamde" aan Je en onze Vader!
    Leer mij en ons verder U na te volgen in Geduld ,Zachtmoedigheid en Liefde !

    Leer mij en ons ook het lijden aanvaarden !

    Geef moed aan allen die zovéél te lijden hebben in dit aards leven !

    BeantwoordenVerwijderen

  3. Een Paasbericht , dus voor morgen....

    Door alle kieren breekt het licht
    dat niet te stelpen is, het beitelt
    beelden van verlangen, rust niet maar
    werpt beloften voor zich uit

    dat eens de dood voorgoed
    zal overwonnen zijn. Het groen
    dat nu nog teer en jong zich kleurt
    wordt sterker, water stroomt

    vanuit de tempel en zal allen laven.
    Geen dorst, geen rouw of zelfs geschrei
    zal ergens nog te vinden zijn,
    maar enkel vrede, dieper dan de zee.

    Een Paasbericht om ook aan jou
    te melden dat de barensweeën
    zijn begonnen; nieuw leven komt,
    al zijn er drama’s en nog steeds corona.

    Zalig Paasfeest aan iedereen (morgen dan!)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten