Doop van de Heer - A

Uit de hemel klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in Hem vind Ik vreugde.’

Het was de stem van de Vader die in het vuur van de Geest zijn liefde voor zijn Zoon uitzong. Jezus is niet enkel zijn geliefde Zoon, Hij vindt ook vreugde in Hem.

Deze woorden mogen wij steeds opnieuw beluisteren wanneer we in de spiegel van ons eigen doopsel kijken. Want ook toen, bij ons doopsel, sprak de Vader tot ieder van ons in de liefde van zijn Geest: 'Gij zijt mijn geliefde dochter/zoon, in u vind Ik vreugde.'
Bij het doopsel worden we immers opgenomen in Christus zelf. Hoe zou de Vader, die ook de Zoon bemint, dan ook niet zijn kinderen beminnen. Doorheen de Zoon bemint Hij immers ieder van ons, vindt Hij vreugde in ons.

Laten we dagelijks drinken aan de genade ons bij het doopsel geschonken. De doop is immers een bron van levend water die niet ophoudt te vloeien. Bedoeling is dagelijks bij deze bron te vertoeven, er van te drinken. Steeds weer opnieuw zullen we vervuld worden met Gods Woord: 'Gij zijt mijn geliefd kind, in u vind Ik vreugde'.

Laten we Gods vreugde niet beschamen. Maar laten we vanuit de doopgenade in het leven staan, doen wat we moeten doen, laten wat we moeten laten, om verenigd met de Heer Gods goedheid te bezingen naar allen die God op ons levenspad brengt.

Een vreugdevolle feestdag,

kris

Reacties

  1. In de doop worden wij verzegeld in Christus,
    Overgedragen aan de Vader,
    Vervuld met de Heilige Geest,
    en bestemd voor het eeuwige Léven ( A.Ames)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kerstperiode brengt het Ware Licht in onze dagen.

    Er was geen plaats in de herberg; Jezus werd wel geboren in een stal, maar het was een warm "nest" ; bij een zorgzame moeder en vader. Het maakt niet in de eerste plaats uit waar we geboren worden, wel dat we omringd worden met liefde, ook al is er geen luxe ....

    De herders kwamen als eersten om voor het Kind te knielen. Ze lieten daarvoor hun kudde achter. Jezus is de Goede Herder; in Zijn beeldspraak gebruikt Hij dikwijls het beeld van de herder en zijn schapen. Een herder kent zijn schapen, ook al zien ze er gelijk uit en de schapen luisteren naar zijn stem...

    Daarna kwamen de Wijzen. Ze hadden koninklijke geschenken mee. Hoe verwonderd zullen ze geweest zijn, denk ik, dat ze het Kind vonden in een stal! Ook zij knielen in deemoed neerDoor deze Godsontmoeting, gingen ze een andere richting uit; weg van de macht, eer- en heerszucht van Herodes ( de bekoringen die Jezus later in de woestijn moest weerstaan).

    De doop van Jezus is het begin van Zijn verkondiging, de Blijde Boodschap voor iedereen.

    Aan alle gedoopten en mensen van goede wil wens ik een gezegend 2023!
    Mogen we dankbaar zijn om het straaltje licht dat we elke dag ontvangen via Dagelijks Bijbelcitaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten