vrijdag in week 3 door het jaar

'Het is met het koninkrijk van God als met een mens die zaad uitstrooit op de aarde: hij slaapt en staat weer op, dag in dag uit, terwijl het zaad ontkiemt en opschiet, ook al weet hij niet hoe', zegt Jezus ons vandaag.

God is de zaaier. En dikwijls gebruikt Hij de mens om zijn zaad uit te zaaien. Anders gezegd: wij mogen zijn instrument zijn.
Het gevaar bestaat er echter in dat een mens prat gaat op wat hij doet, dat hij het zaad – inclusief de vruchten – zich gaat toe-eigenen. Al snel voelt die mens zich de grote weldoener die toch wel veel goeds doet in deze wereld... En ja… hij praat daar zo graag over...
Dat is jammer, omdat dat veel stuk maakt. De kans bestaat er namelijk in dat je je voeling met God verliest, en hoogmoedig wordt. Je eigent je toe wat God je gaf, en speelt als zodanig een beetje god.
Het liefhebben zelf verliest dan z'n schoonheid, omdat ze wordt uitgehold. Het hart, God, wordt eruit gehaald. Het liefhebben mag uiterlijk dan wel een mooie daad zijn, doch in de diepte is het van z'n schoonheid beroofd.
Het liefhebben verliest op die manier ook veel van zijn genade. Want doorheen het liefhebben wil God vaak genezend werkzaam zijn, wil Hij gemeenschap scheppen, verzoening tot stand brengen, mensen aanraken, enz... Het liefhebben heeft dan nog wel enige waarde, maar de échte vruchten zoals God ze geven wil kunnen er moeilijk komen. Jammer. Een gemiste kans, zowel voor degene die liefheeft, als voor degene die bemind wordt.

Anderzijds… misschien (persoonlijk ben ik daar wel zeker van) is God wel méér werkzaam door hen die liefhebben zogezegd los van Hem dan we vermoeden. Eigenlijk mogen we daar niet over oordelen.

Wat niet wil zeggen da het ook goed is de band van God met ons te erkennen, te benoemen, te beminnen en te koesteren. Ja, als een hoog Goed.

Laten wij bidden ...

Vader,
in Christus bieden wij ons aan U aan als instrument van uw liefde. Geef dat wij ons dit gebeuren nooit zouden toe-eigenen, maar altijd U alle eer geven door al het goede dat wij van U ontvangen hebben weer onmiddellijk aan U terug te geven.
In Christus' naam.
Amen.

Een mooie vrijdag,
kris

Reacties

  1. De wereld is overgegaan van een ondiep geloof naar een ondiep ongeloof, zegt Rik Torfs. Dat wij nu wetenschap hebben en vroeger niet, doet daar niets aan. Het zat niet diep, het geloof, al lang niet. Maar het hedendaagse ongeloof zit ook niet diep. Als ik goed kijk, merk ik dat het Rijk Gods gewoon doorgaat. Zeker, nu is het vaak een Rijk Gods zonder God, maar in werkelijkheid is God gewoon krachtig bezig. Terwijl wij slapen. Het zaad is gestrooid. Door Jezus. Het kiemt, het groeit, ook al zien we het niet. Onze regering mag dan al zijn wat ze is, maar er is overal veel goede wil om te zorgen dat steeds meer mensen het goed hebben op aarde. Men spreekt in de politieke filosofie over de uitdaging van de mondialisering: Wij moeten niet alleen zorgen voor eigen volk, maar heel de wereld moet deel hebben aan ons welzijn. Misschien is de Europese Unie een noodzakelijke tussenstap. Jaren geleden zei eerste minister De Haene al dat Portugal bv. dat toen ver achter was, op ons niveau moest komen. We zijn goed op weg hé? Persoonlijk mis ik in heel dit verhaal wel de ondertoon van het Godsgeloof. Ik kan niet echt gelukkig zijn als ik alleen maar dit leven heb hier op aarde, hoe goed men het voor mij ook maakt. Ik heb nood aan een hierna en aan een hierboven. Verschillen de andere mensen dan zo echt van mij? Dat geloof ik niet. 'We moeten volharden', zegt de Hebreeënbrief vandaag. 'Hij die komen moet, komt spoedig en zeker'. Mijn gebed vandaag haal ik uit het gedicht 'De Ploeger' van Adriaan Roland Holst uit 1917: 'Ik zal de halmen niet meer zien, noch binden ooit de volle schoven, maar doe mij in de oogst geloven, waarvoor ik dien'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Opnieuw, MOOIE woorden Kris en Daniël.Dit is een dagelijks geschenk.Woorden ontstaan...geinspireerd door de Heilige Geest,een teken van Gods Liefde.Mijn dank

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chers enfants,
    Priez avec moi pour la paix, car Satan veut la guerre et la haine dans les coeurs et dans les Peuples.
    C’est pourquoi, priez et sacrifiez vos Jours par le JEUNE et la PENITENCE afin que DIEU vous donne la paix.
    L’avenir est a la croisee des chemins, car l’homme moderne ne veut pas de DIEU.C’est pourquoi l’humanite se dirige vers la perdition.
    Petits enfants, vous etes mon esperance
    Priez avec moi pour que se realise ce que j’ai COMMENCE A FATIMA et ICI.
    Priez et temoignez de la paix autour de vous et soyez des personnes de paix.
    Merci d’avoir repondu a mon appel.
    Message a Maria Pavlovic le 25 Janvier 2023 Medjugorje.
    Gisterenavond de CHAT gevolgd van Soeur Emmanuel Maillard, dat OLHeer haar zegene..
    Deze kleine lieve hardwerkende zuster. Dit jaar 42 jaar Medjugorje!
    Kies maar uit haar video’s. Maria SIMMA , aan het bed gestaan vanMarthe ROBIN, EN Gabriel AMORTH ! en Maria de L.Hymalaya over l’avortement !.. ongelooflijk!.. maar waar.

    Enfants de Notre Roi et Seigneur Jesus- Christ, continuez sans crainte :
    NOTRE REINE ET MERE DES DERNIERS TEMPS vous PROTEGE du mal.
    Soyez les dignes enfants du ROI, Meritez l’Amour Maternel.
    Priez avec le coeur, sachez que nous vous protegeons et ne vous abandonnerons pas.
    Soyez des etres humains au coeur sincere , travaillez et agissez en paix.
    Ne vous precipitez pas, car la TRES SAINTE TRINITE tient dans Sa Main tout ce qui arrive .
    AIMEZ LA DIVINE VOLONTE. (Mt. 7,21)
    Mes Legions vous protegent.
    Je vous benis, enfants bien-Aimes de NOTRE ROI ET SEIGNEUR JESUS-CHRIST,
    Avec Mon Epee tenue en haute
    Saint Michel Archange
    Message du 23 janvier 2023 a LUZ de Maria, te vinden : revelacionesmarianas.com
    Lieve mensen, als ONZE LIEVE VROUW vraagt om te publiceren is dat in het ENGELS FRANS ITALIAANS EN PORTUGEES. en ELLE prepare Son Armee! VA de l’avant! .. Dite la Verite.. Courage.. n’ayez pas PEUR!.
    Son petite reste fidele ! Hier worden soms vragen gesteld waar een antwoord voor is.
    Maak Kennis met onze Soeur BEGHE, LA PAROLE DE JESUS A L HUMANITE DU XXIieme SIÈCLE
    OLVrouw vraagt OOK om te bidden voor de SEMINARISTEN en onze PRIESTERS! En vergeet niet :
    Nous sommes TOUS des enfants d’un ROYAUME de DIEU, PAROLE de Jesus a Sr.BEGHE, signe :
    Votre Divin Maitre
    Twee jaar weduwe, begonnen met 9 groene schriftjes DAGELIJKS BIJBELCITAAT, DANKUWEL KRIS voor jouw sublieme missie ! maar ik was ook familie dagelijks van MYRIAMIR1 et 2 et 3 ! En le CARREFOUR de la DIVINE VOLONTE, les Peres Dominique en Jean-Jacques DUTEN en nu..
    Liggen hier 57 blauwe schriftjes.. JESUS MARIE ST.JOSEPH, DIEU le PERE a PARLE !! Over La PLUS grande Misericorde.. ik meende de schriftjes uit te delen,, maar besef nu wat daar allemaal in staat…. En deze grootmoeder geloofd in LA PROVIDENCE et L’Immense AMOUR de DIEU !!
    .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die boodschappen van Medjugorje zijn telkens hetzelfde.

      Verwijderen
  4. Inderdaad, steeds dezelfde boodschap, reeds zovele jaren: bidt, bid, bidt, en bekeert u. Zonder God zijt ge niets. Ze blijft het herhalen "tot vervelens toe", maar weinigen luisteren en nemen Haar boodschap ernstig. Nu: nogmaals de noodkreet omdat Satan oorlog wil, overal ! Het rozenhoedje lijkt ook saai. Maar 53 maal het weesgegroet bidden... Kan God hieraan weerstaan als we dit met zijn allen zouden bidden met overtuiging en in geloof? Kan een moeder weerstaan aan het "gezaag en gezeur" van een kind, 53 x : Ik moet dit of dat hebben, mama...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Steeds hetzelfde maar daar is niets mis mee

      Verwijderen
    2. "Het "kwaad bestaat niet, het zijn de mensen die kwaad doen tussen elkaar, met elkaar.....dus bid opdat de mensen inzien dat liefde veel sterker en beter is. Daarvoor is Jezus op de arrde kwam.

      Verwijderen
    3. Dus het kwaad bestaat wel en de duivel ook

      Verwijderen
    4. Laattijdig maar met veel plezier hier is het Antwoord op de saaie boodschap van de Gospa
      Enfantsdemedjugorje.fr

      Le direct du 26. (Direct 21h- 26 janvier)
      Message du 25 janvier 2023
      Commentaire du 26 par sr.Emmanuel

      En sinds Corona maandelijks ergens rond 16-17-18e van de maand :
      LES NOUVELLES DE MEDJUGORJE. Deze: (16 janvier 2023)
      Deze BRIEVEN worden graag gelezen. Reactie van sr. Emm : Je sais que vous aimez les petites histoires, mais…!
      Deze maand natuurlijk, PAPE BENOIT!

      Verwijderen

Een reactie posten