maandag in de 3e paasweek

Vandaag lezen we dat men op zoek was naar Jezus. Dat lezen we op meerdere plaatsen in de evangelies. Dat terugtrekken deed Hij regelmatig: 'naar de overkant’, ‘in het gebergte’, ‘geheel alleen'. Hij trok zich terug bij en in God.

Het is goed Jezus hierin te volgen, om in Hem voor het Aangezicht van de Vader te komen; Hem van wie wij het leven ontvangen, die de diepste zin is van ons bestaan, de bezieler van ons leven.

Velen van ons verlangen met regelmaat te bidden. En, wat menselijk is, we verlangen naar vrede in ons gebed, naar gevoelens van ‘rust’ in de Heer. Maar velen van ons leven wat dat betreft met een soort frustratie: de rust in het gebed ontbreekt, de vrede al evenmin. En al snel verkorten we onze gebedsmomenten, of nog erger: we houden er gewoon mee op.
Wat jammer is.

Wantrouw hen die beweren dat je pas echt gebeden hebt wanneer je gevoelens tijdens het gebed vervuld waren van vrede en vreugde, van een soort innerlijke (of uiterlijke) alleluia-trance ingegeven door de Heer. Ja, wantrouw hen die beweren dat je gevoelstoestand de norm is van je goed of minder goed bidden.
In wezen heeft gebed niets met gevoel te maken. Nergens zegt Jezus: ‘uw gevoel heeft u gered’. Altijd zegt Hij: ‘uw geloof heeft u gered’.

Geloof hier niet enkel bedoeld als belijdenis met de lippen, maar bedoeld als act van overgave aan God. Fijne gevoelens in dit gebeuren zijn leuk, klinkt aanlokkelijk, maar in wezen zijn ze absoluut niet belangrijk. Het gaat er in ons gebed om met open handen (hart) voor God te staan, je innerlijk leeg makend, nederig, vol overgave. De kern van het christelijk gebed is dat Jezus dat in u doet, met u, door u. Het gelovig bewust zijn dat Jezus in ons bidt is dus van onschatbare waarde. Verenigd met Hem brengt Hij ons voor het aanschijn van de Vader.

Stilte (als het kan dagelijks langdurige stilte) zal je leiden in de woestijn van de ontmoeting. De stilte is immers de bedding bij uitstek om Gods genade in al zijn helderheid te kunnen ontvangen.

Bij Thomas Merton lezen we: ‘Wanneer ik heel stil ben en het meest mezelf, is Gods genade helder en heb ik geen oog voor iets anders. Wat willen we nog meer dan in rust en vrede verwijlen in dit alles betoverende wonder van Gods genade voor ons? Ze valt stiller op dit papier dan de morgenzon en dan besef ik dat, zonder zijn liefde, alles nutteloos is en dat ik, in zijn liefde, alles kan bezitten, zonder iets te hebben.’ (Search for Solitude: Pursuing the Monk’s True Life 1996, blz. 35)

Ja, in de stilte zullen we in genade leren dat God ons Al is, en dat het in het leven alleen om de Liefde gaat.

Begrijp dus dat dit gebeuren zich niet afspeelt op het niveau van je gevoelens, maar wel in de kern van je ziel waar God je omvorming in Hem wil bewerkstelligen.

Laat ons, naar de woorden van Clara van Assisi, niet zozeer bidden als wel gebed worden.

kris

Reacties

  1. Inderdaad, Kris, 'seul le silence est grand, tout le reste est faiblesse' (Victor Hugo).

    Stephanus krijgt het hard te verduren. Hij houdt zogezegd niet op te spreken tegen de heilige stad Jeruzalem met zijn tempel en tegen de Thora. Hij zou beweerd hebben dat Jezus de Thora zou veranderen en dat Hij de tempel af zou breken. Jezus heeft nochtans de Thora niet veranderd of opgeheven. Hij heeft er de oorspronkelijke ziel in gebracht, het hart, de Geest van God zelf, de liefde. En Jezus heeft inderdaad op Goede Vrijdag de tempel waarvan het voorhangsel openscheurde, vervangen door Zijn eigen lichaam. Hij, daar op het kruis met Zijn geopende zijde, is nu de nieuwe plaats van de Godsontmoeting; in de verrezen Jezus kun je nu God aanbidden in geest en waarheid, zoals Hij het gezegd had aan de Samaritaanse (Joh. 4, 23-24).
    Je moet Jezus dan ook niet zoeken omdat Hij brood te eten gaf. Hij is geen broodkoning, Hij brengt geen brood en spelen. Je moet niet alleen werken voor je dagelijks levensonderhoud; de mens heeft ook een ziel, hij is ook een ziel die geestelijke spijs nodig heeft. De ziel leeft door Jezus’ voedsel voort tot in alle eeuwigheid. Op Jezus heeft God Zijn zegel gedrukt. Een document dat de stempel draagt of het zegel van een koning of van het gemeentebestuur, is een echt rechtsgeldig document. Zo is Jezus echt van God. Hij geeft voedsel dat van God komt en dat eeuwig leven geeft. De Joden vroegen toen wat ze moesten doen voor God, welk werk ze moesten verrichten. Jezus antwoordt heel gewoon: Geloven in Hem die door God is gezonden. Dat is nog altijd onze dagelijkse opdracht, ons dagelijks brood dat naast onze aardse spijs nodig is om onze ziel te voeden. Jezus is geen broodkoning, geen koning voor ons vergankelijk lichaam. Hij is de koning van onze ziel. Hij wil dat we leven, zoals Hij, in de liefde en de heerschappij van God. Daarvoor komt Hij. Maar Hij werd niet begrepen, zoals Stephanus die Hem wel begrepen had, ook gestenigd zou worden. Veel mensen begrijpen ook nu niet waarom een christen zoveel belang kan hechten aan een kerkbezoek en aan een klein stukje hostiebrood. Maar het is omdat wij juist daarin Jezus vinden en met Jezus de eeuwige God.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou willen dat ik het kon,maar dat lukt me niet. Alles stormt in mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bid met de ogen dicht en stil zittend;'Jezus in mij;Overwinnaar zijt Gij'.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste anoniem. Dat kan heel vervelend en ontmoedigend zijn, en ik spreek uit eigen ervaring. Maar vertrouw die onrust toe aan Jezus. Leg de de onrust in Zijn handen, Hij weet er wel raad mee zoals Hij ook de storm op het meer tot bedaren bracht voor de bange apostelen. Misschien is die onrust wel nodig om te groeien in geloof, liefde,....Probeer in alle (on)rust vol te houden in gebed en overgave aan Jezus' liefde. De genade van zijn Heilige Geest zal zeker inzicht brengen. Ik bid met jou mee. Het ga jou goed.
    Omer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het verlangen om te bidden (en het niet kunnen), het verlangen naar ontmoeting met de Heer (en het niet ervaren) is het mooiste van alle gebeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat we alles los moeten laten, alles afgeven aan Hem. We moeten mensen worden van 1 min 1, zoals Hij. Normaal betekent dat jezelf geven in je werk en in je dienstbaarheid. Voor mij, nu ik in ons WZC niet binnen mag, is een mens van 1 min 1 worden precies ook mijn 'overbodig zijn' in deze tijd van overmacht aanvaarden. Ook ik kan soms niet bidden, dan kan ik alleen mijn onvermogen geven aan Hem. Maar dat aanvaardt Hij ook. Dan ben ik echt ook een mens van 1 min 1, iemand die zich probeert weg te cijferen, letterlijk wegcijferen: 1 min 1. Ik ben niet meer van belang.
    Dat deed Hij ook. Hij gaf zich niet alleen, Hij mocht zich ook niet geven. En Hij is er niet in gelukt te verkrijgen wat Hij in opdracht van Zijn Vader wilde brengen: de mensen in Gods liefde en heerschappij terugbrengen. Maar dit alles greep Hij aan om het dan maar in Zijn overbodig zijn en niet aanvaard worden, te realiseren, nl. op het kruis. En God heeft Zijn offer vrucht doen dragen: Hij is verrezen, Hij leeft, Hij staat ook nu dicht bij ieder van ons, ook al voelen we dat misschien niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben dankbaar dat Jezus nergens zegt : " je gevoel; je kennis: je schoonheid; je afkomst;
    enz. heeft je gered maar wel : je geloof heeft je gered"
    Heer, geef me geloof.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De kern van alle dingen

    De kern van alle dingen
    is stil en eindeloos.
    Alleen de dingen zingen.
    Ons lied is kort en broos.

    En donker zingt mijn bloed,
    van heimwee zwaar doorwogen.
    Ik zeil langs regenbogen
    Gods stilte tegemoet.



    Adagio
    Schrijver: Felix Timmermans

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik dacht dat ik mijn geliefde voorgoed kwijt was aan een andere vrouw, meneer Christopher is de man van wie ik zoveel hou dat ik een zoontje voor hem had, hij hield zo veel van mij, maar een paar maanden geleden veranderde hij gewoon plotseling, na een paar weken veranderde ik als hij met een andere vrouw was, weet ik dat we mannen niet kunnen beletten vreemd te gaan, maar hij is nog niet met mij getrouwd, als ik hem bel neemt hij mijn oproep niet op, voordat een zeer goede vriend van mij mij adviseert neem contact op met dr.Sacre voor hulp dat de man een geweldige spreukmaker is, ik neem contact met hem op en leg hem uit dat ik de materiële behoefte heb voor de gebeden, en toen vertelde hij me dat mijn geliefde diezelfde dag 's avonds weer bij me zal zijn , Mijn geliefde die nu mijn man is, kwam bij me terug en smeekte ik hem te vergeven en vandaag is hij een verandering man hij bedriegt me niet meer en nu zijn we eindelijk getrouwd, Dr Sacre is de beste spreuk die je kan helpen oplossen neem contact op met uw relatieprobleem via onderstaande gegevens WhatsApp-nummer + 2349076034359 E-mail: sacretempleofpower@gmail.com
    Ik woon in het VK maar ben een burger van België,
    Mevrouw Elise Christopher

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoe dr.Sacre mij redde van mijn slechte vriend die mijn geliefde betoverde, ik en mijn geliefde leefden gelukkig, elke keer dat mijn geliefde me iets nieuws bezorgt, vertel ik mijn vertrouwde vriend altijd dat ze niet weet dat ze jaloers was, in het wezen van dit jaar begon mijn minnaar me te bedriegen, maar elke keer als ik een klacht heb bij mijn vriend, zal ze me altijd adviseren om de relatie te verlaten, niet wetende dat zij degene was die een affaire had met mijn minnaar, voordat ik weet dat mijn minnaar het uitmaakte, en hij begon met mijn vriend te daten, ik was verrast nog nooit eerder de vriend die ik zo vertrouwde, mijn overleden moedervriend vertelde me over dr. Sacre met wie ik contact opneem voor hulp, en dr. Sacre vertelde me dat mijn geliefde betoverd was door mijn beste vriend deed en dat mijn minnaar niet van haar hield het was vanwege de betovering waardoor hij van haar hield, maar hij belooft me te helpen als ik maar klaar was ik zei hem ja, toen vertelde hij me het materiaal dat ik moest halen, wat mijn moedervriend help me om het benodigde materiaal te betalen, binnen 24 uur heeft mijn geliefde het uitgemaakt en kom bij me terug, het speet hem heel erg voor alles wat hij me aandeed ik vergeef het hem en vandaag zijn we samen gelukkig. wees voorzichtig met de vriend je vertelt je relatieprobleem oké, je kunt contact opnemen met Dr sacre op WhatsApp-nummer +2349076034359 of E-mail sacretempleofpower@gmail.com

    Angelika Emmett.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Woorden kunnen niet beschrijven hoe gelukkig en dankbaar ik vandaag ben. Ik heb net mijn ex terug, mijn vriendin heeft me verlaten voor een andere man, mijn vrienden en ik smeek haar om terug te komen, maar ze weigert. Andere vrienden zeiden dat ik haar moest laten gaan, maar ik kon het niet omdat ik erg verliefd op haar was, ik was gekwetst en ik had zin om zelfmoord te plegen. Ik ging op een dag depressief naar mijn werk toen mijn vriend op kantoor me vertelde hoe Lord Bubuza zijn scheiding annuleerde met zijn wonderbaarlijke spreuk, dus nam ik onmiddellijk contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn relatieproblemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Het was ongeveer 15 uur nadat ik deed wat Lord Bubuza me had opgedragen en alles gebeurde precies zoals hij me beloofde, mijn ex-vriendin kwam huilend terug en smeekte me op haar knieën om haar te vergeven en haar rug te accepteren.. Lord Bubuza is een God op aarde. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als je niet de liefde, toewijding en aanbidding krijgt die je verdient of als je geliefde de interesse in je lijkt te verliezen, dan kan ik eerlijk zeggen dat je hulp nodig hebt om dingen goed te maken in je relatie. Ik leg deze getuigenis af omdat ik mezelf beloofd heb dat ik zal getuigen voor de wereld nadat heer Bubuza mijn gewelddadige relatie met zijn betovering heeft hersteld. Ik had kinderen voor mijn vriend, ik hou van hem, maar onze relatie was zeer gewelddadig, maar nadat ik via WhatsApp contact had opgenomen met heer Bubuza: +1 505 569 0396, kan ik de wereld eerlijk en stoutmoedig vertellen dat Lord Bubuza een God op aarde is die problemen met zijn spreuk oplossen. We vechten niet meer; we leven nu gelukkig en ik ben nu trots op mijn vriend. lord Bubuza kan u ook helpen contact met hem op te nemen via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lord Bubuza is spiritueel begaafd en zijn werken zijn magnifiek. Hij verdient het om erkend te worden door de wereld omdat hij perfect is in het helpen van mensen met zijn betovering. Ik stuurde mijn vrouw inpakken omdat ik haar afsneed door me te bedriegen met haar ex-vriendje, ik was gewond maar ik wilde haar niet aan hem verliezen, dus ik zocht hulp op internet en ik zag mensen getuigen en Lord Bubuza bedanken. Sommigen bedankten hem voor het herenigen van hun relatie, het annuleren van een scheiding, het winnen van de loterij, enz. Dus nam ik contact met hem op en vertelde hem mijn huwelijksproblemen. Hij reageerde en beloofde me te helpen met zijn betovering, ik gaf alles wat hij vroeg en ik was overweldigd omdat mijn vrouw huilend terugkwam en me op haar knieën smeekte om te vergeven en haar terug te accepteren en sinds ik haar heb vergeven, is ze gestopt met vreemdgaan. Lord Bubuza kan u ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

  14. Ik ben hier om lof te zingen voor Dr Ilekhojie die mijn verlangen heeft vervuld. Vóór de pandemie hebben ik en mijn man van 5 jaar problemen en hij is het huis uitgegaan. Het was een hel om in die tijd alleen te zijn, want ik was alleen met mijn kinderen en ze wilden hun vader met alle middelen. Ik huilde de hele nacht en moest uitleg geven toen mijn kinderen om hun vader vroegen en maanden later diende hij me scheidingspapieren in en dat brak me. Tijdens een van mijn enige dagen in het park ontmoette ik Melissa die me het contact van Dr Ilekhojie gaf. Nadat ik met hem had gesproken, had ik weinig rust en zekerheid toen hij me beloofde dat mijn man over een paar dagen terug zou komen. Ik deed alles wat hij vroeg en gaf alles wat hij nodig had. Met precies drie dagen kwam mijn man 's avonds laat en smeekte me bijna om de scheiding te vergeten en te accepteren dat hij naar huis terugkeerde. Ik was stomverbaasd omdat ik niet zo snel resultaten verwachtte.

    Bedankt Dr. Ilekhojie, ook al zie je dit bericht niet. Als u zich in een situatie als de mijne bevindt, praat dan zo vriendelijk met Dr Ilekhojie en ik verzeker u dat er altijd een oplossing van hem is. E-mail: (gethelp05@gmail.com) WhatsApp of Viber +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Er is een man die relatietrauma gemakkelijk oplost met zijn spreuk, hij wordt een God op aarde genoemd vanwege zijn activiteit in het oplossen van relatieproblemen. Hij lost de mijne met gemak op toen mijn relatie van 10 jaar me dumpte, ik was het slachtoffer van aanranding maar allemaal dankzij heer Bubuza voor het helpen van me met zijn betovering. Als je niet de liefde en genegenheid in je relatie krijgt? Is uw partner beledigend? Vraagt uw partner een echtscheiding aan? Bedriegt je partner je?? Wil je de loterij winnen? Bent u ziek en heeft u een behandeling nodig? Maak je geen zorgen meer, want heer Bubuza kan jou ook helpen. Hij hielp me en ik kreeg de resultaten 13 uur nadat de spreuk was uitgesproken. Het doet pijn om diepbedroefd te zijn en daarom ben ik gekomen om mijn getuigenis hier te delen, zodat jij ook hulp kunt krijgen. Neem contact op met heer Bubuza via

    WhatsApp: +1 505 569 0396
    e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Amanda Douthitt31 juli 2021 om 15:02

    Amanda Douthitt amandadouthitt0@gmail.com
    Ik wil Lord Bubuza erkennen voor het helpen van mij, hij heeft mijn leven mooi gemaakt door zijn spreuk te gebruiken om te voorkomen dat mijn vreemdgaande vriend vals speelt. Mijn vriend bedroog en was respectloos, onze relatie was stressvol en we gingen 3 keer uit elkaar voordat ik via WhatsApp contact opnam met heer Bubuza voor hulp: +1 505 569 0396. Ik vertelde hem mijn relatieproblemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering en vertelde mij wat ik moest doen. Het was heel verrassend en schokkend, want 15 uur nadat ik had gedaan wat heer Bubuza had opgedragen, kwam mijn vriend terug en smeekte me op zijn knieën om hem te vergeven en hem terug te accepteren. Mijn vriend bedriegt me niet meer en heeft geen respect meer voor me. Ik leg deze getuigenis af omdat ik mezelf een gelofte heb gedaan dat als heer Bubuza me helpt, ik over hem zal getuigen voor de wereld. Hij is een god op aarde, hij kan jou ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lord Bubuza is spiritueel begaafd, hij is perfect in het oplossen van relatieproblemen met zijn betovering. Ik stuurde mijn vrouw inpakken omdat ze vals speelde, ik was gewond maar ik wilde haar niet kwijtraken, dus ik zocht hulp op internet en ik zag hoe mensen getuigden en Lord Bubuza bedankten. Sommigen bedankten hem voor het herenigen van hun relatie, het annuleren van hun scheiding, het winnen van de loterij, Genezen van kanker, ETC, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn problemen. Hij reageerde en beloofde me te helpen met zijn betovering, ik gaf alles wat hij vroeg en ik was overweldigd omdat mijn vrouw huilend terugkwam en me op haar knieën smeekte om te vergeven en haar terug te accepteren en sinds ik haar heb vergeven, is ze gestopt met vreemdgaan. Lord Bubuza kan u ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Angel Verhoeve31 juli 2021 om 15:06

    Als je relatie niet de grootste bron van geluk en vreugde in je leven is, als je niet de liefde, toewijding en aanbidding krijgt die je verdient of als je man of vrouw, lesbische of homoseksuele minnaar de interesse in je lijkt te verliezen, dan kan ik eerlijk zeggen dat je hulp nodig hebt om dingen goed te maken in je relatie. Ik leg deze getuigenis af omdat ik mezelf beloofd heb dat ik zal getuigen voor de wereld nadat heer Bubuza mijn gewelddadige relatie met zijn betovering heeft hersteld. Ik had kinderen voor mijn vriend, ik hou van hem, maar onze relatie was zeer gewelddadig, maar nadat ik via WhatsApp contact had opgenomen met heer Bubuza: +1 505 569 0396, kan ik de wereld eerlijk en stoutmoedig vertellen dat Lord Bubuza een God op aarde is die problemen met zijn spreuk oplossen. We vechten niet meer; we leven nu gelukkig en ik ben nu trots op mijn vriend. lord Bubuza kan u ook helpen contact met hem op te nemen via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Geen mens is God, maar er is een man die ik vertrouw en hij doet wonderen met spreuken, zijn naam is Lord Bubuza. hij heeft mijn huwelijk 11 jaar geleden gered met zijn spreuk. Mijn man vroeg een scheiding aan en het was erg gênant, beschamend en hartverscheurend. Ik begon hulp te zoeken op internet toen ik verschillende getuigenissen zag waarin mensen Lord Bubuza waardeerden voor het helpen herstellen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 om hulp en hij reageerde en beloofde me te helpen mijn huwelijk te herstellen met zijn betovering. Ik deed wat hij me opdroeg en een paar uur later kwam mijn man terug en smeekte me op zijn knieën om hem te vergeven en hem terug te accepteren. Hij annuleerde de scheiding, het is nu 11 jaar en we zijn nog steeds gelukkig getrouwd. Ik zal Lord Bubuza blijven waarderen omdat hij een God op aarde is. Hij kan jou ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website:: https://lordbubuzamiraculouswork.com

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Lord Bubuza heeft mijn huwelijk 11 jaar geleden gered met zijn spreuk. Mijn man vroeg een scheiding aan en het was erg gênant, beschamend en hartverscheurend. Ik begon hulp te zoeken op internet toen ik verschillende getuigenissen zag waarin mensen Lord Bubuza waardeerden voor het helpen herstellen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 om hulp en hij reageerde en beloofde me te helpen mijn huwelijk te herstellen met zijn betovering. Ik deed wat hij me opdroeg en een paar uur later kwam mijn man terug en smeekte me op zijn knieën om hem te vergeven en hem terug te accepteren. Hij annuleerde de scheiding, het is nu 11 jaar en we zijn nog steeds gelukkig getrouwd. Ik zal Lord Bubuza blijven waarderen omdat hij een God op aarde is. Hij kan jou ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website: https://lordbubuzamiraculouswork.com

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Do you need help to win a lottery ? Contact Lord Bubuza for help on +1 951 442 2214

    BeantwoordenVerwijderen

  24. Een prachtige getuigenis van mevrouw Helmah zien op een verzoeningspagina over de goede werken van Dr Ilekhojie. Ik heb het nooit geloofd, want ik heb nog nooit eerder iets over zo'n wonder gehoord. Niemand had me ervan kunnen overtuigen totdat Dr. Ilekhojie een geweldig werk voor me had gedaan dat mijn gebroken huwelijk herstelde na zes maanden scheiding. Ik was echt geschokt toen mijn man neerknielde en smeekte om vergeving voor mij om hem terug te accepteren. Ik heb echt een tekort aan woorden om mijn waardering te tonen aan Dr Ilekhojie voor wat hij voor mij en mijn hele familie heeft gedaan. We zijn gelukkig samen en er is rust in mijn huis. Dit alles is mogelijk dankzij zijn verzoeningsspreuk. Neem nu contact met hem op voor elke vorm van hulp die je nodig hebt via Whatsapp/call/viber: (+2348147400259) of e-mail: (gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Het begon met kleine misverstanden waarna hij me vertelde dat het goed zou zijn om een pauze te nemen, wat volgens mij in een breuk veranderde. Hij zoekt me niet meer. Dit bracht me verdriet omdat we al samen zijn sinds de middelbare school en hij was mijn eerste en enige liefde. Ik zocht overal op internet naar hulp en toen zag ik zoveel mensen opmerkingen maken over Dr Ilekhojie, ik kreeg zijn contactpersoon bij de opmerkingen en sprak met hem over mijn situatie en hij legde het proces van verzoening uit en hoe hij zal helpen ik verzoen me met hem in drie dagen. Het is nu precies een maand geleden dat ik contact met hem heb opgenomen en alles is perfect geweest met Moh en ik moest deze opmerkingen plaatsen omdat hij alle lof verdient om me te helpen. Hier zijn zijn contacten E-mail: gethelp05@gmail.com of neem contact met hem op via Whatsapp/Viber +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik begon een paar weken geleden vreemd gedrag van mijn man op te merken en ik kwam erachter dat mijn man iemand ziet. Hij kwam laat thuis van zijn werk, hij geeft nauwelijks meer om mij of de kinderen. Soms gaat hij uit en komt hij zelfs 2-3 dagen niet thuis. Ik heb er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen, maar het mocht allemaal niet baten. Ik werd erg ongerust en had hulp nodig. Toen ik op een dag op internet aan het surfen was, kwam ik een website tegen die suggereerde dat dr. Ilekhojie kan helpen bij het oplossen van huwelijksproblemen, het herstellen van verbroken relaties enzovoort. Ik nam contact met hem op en hij beloofde me te helpen met een verzoeningsspreuk. Ik deed alles wat hij me vroeg en net zoals Rodicas geval, kwam mijn man twee dagen later terug als een andere man. Hij begon alles op te biechten wat hij had gedaan en vroeg me hem een ​​tweede kans te geven om het goed te maken. Allemaal dankzij Dr Ilekhojie, mijn man is nu liefdevoller en verantwoordelijker. Neem contact op met Dr Ilekhojie met deze contacten Whatsapp/call/viber +2348147400259 of e-mail: gethelp05@gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik heb een goddelijke helper gevonden die heel echt, eerlijk is en doet wat hij zegt dat hij zal doen, het duurde een paar dagen voordat mijn betovering aan het licht kwam en de resultaten zijn verbluffend ... zegene u en de Goden houden u veilig en wel . Ik kreeg mijn ex terug met de hulp van Dr Ilekhojie. Mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets gezien. Ik voel me erg gelukkig en voldaan. Ik heb de juiste beslissing genomen. Het is zo echt en krachtig!! WhatsApp hem rechtstreeks +2348147400259. Als je onvoorwaardelijke liefde wilt, moet je jezelf volledig geven. Liefde is een verplichting, geen gevoel. Ken het verschil. Relaties vereisen serieuze toewijding die de meesten niet hebben. Het huwelijk is nog moeilijker en de meesten zijn niet in staat om de verantwoordelijkheden op zich te nemen om loyaal, trouw, toegewijd en toegewijd te zijn aan uw echtgenoot en uw leven samen, want dat is uw prioriteit en niets anders doet ertoe. Neem contact op met Dr Ilekhojie en hij zal al je huwelijks- of relatieproblemen oplossen E-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Mijn vriend begon uit te gaan met andere meisjes en toonde me koude liefde, bij verschillende gelegenheden dreigt hij het uit te maken als ik hem durf te vragen over zijn affaire met andere meisjes, ik was helemaal kapot en verward totdat een oude vriend van mij me vertelde over een spreukgieter op internet genaamd Dr Ilekhojie die mensen helpt met hun relatie- en huwelijksprobleem door de krachten van liefde en verzoening. Ik betwijfelde of zoiets ooit bestaat, maar besloot het eens te proberen. Toen ik contact met hem opnam, vertelde hij me alles wat ik moest doen en dat deed ik en hij hielp me een verzoeningsspreuk uit te spreken en binnen 28 uur kwam mijn vriend bij me terug en begon zich te verontschuldigen, nu is hij gestopt met uitgaan met meisjes en is hij voorgoed bij mij. Hier zijn zijn contacten Whatsapp of bel +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik weet nog dat mijn man het huis uitging. Ik was zo depressief en gestrest dat ik door alle stress en depressie in het ziekenhuis belandde. Op een dag was ik online aan het zoeken naar liefdestips omdat ik veel van hem hou en veel om hem geef en ik wil gewoon dat we weer als gezin bij elkaar zijn. Ik vond verschillende getuigenissen van hoe Dr. Ilekhojie zoveel relatie- en huwelijksproblemen oploste... Ik nam contact met hem op en legde hem alles uit, toen vertelde hij me dat mijn man binnen 48 uur terug zal komen nadat hij me heeft geholpen met een verzoeningsspreuk. De verzoeningsspreuk werkte perfect zoals hij beloofde, want ex 48 uur, David trok zich terug en begon me te smeken om hem terug te accepteren. Ik ben zo blij dat Dr Ilekhojie deed wat hij beloofde. Neem contact op met Dr Ilekhohjie als zijn 100% gegarandeerd en effectief. E-mail hem op gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  30. De geweldige Dr Ilekhojie waar iedereen het op internet over heeft gehad, heeft me vorige week woensdag ook geholpen met zijn verzoeningsspreuk. Hij herstelde mijn verbroken relatie en bracht mijn ex terug naar mij. Ik heb de afgelopen 6 maanden een gebroken hart gehad nadat mijn man ons huis had gebroken, maar nadat ik online over Dr Ilekhojie had gezien, was ik erg blij om contact met hem op te nemen. Hij vertelde me wat ik moest doen en hij voerde de verzoeningsspreuk uit en binnen 48 uur kwam mijn man Andy terug en begon om vergeving te vragen. Ik wil Dr Ilekhojie waarderen voor zijn geweldige hulp. Als je zijn hulp nodig hebt, kun je ook contact met hem opnemen via zijn e-mail:gethelp05@gmail.com of Whatsapp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Mijn man werd net wakker en besloot dat ons huwelijk voorbij was. Het gaat al een paar maanden niet goed met Roger en ik omdat hij een affaire had met zijn assistent op het werk. Ik hield zoveel van mijn man en besloot te blijven en aan ons huwelijk te werken. In korte tijd kwam mijn Roger niet meer naar huis en zijn vriend vertelde me dat hij een ander appartement heeft waar hij bij haar woont. Ik was gekwetst en bleef hulp zoeken omdat Roger anders was dan de man met wie ik 10 jaar geleden trouwde. Gelukkig vond ik dr. Ilekhojie die beloofde mijn man aan mij terug te geven. Hij voerde een verzoeningsspreuk uit die Rogers terugbracht en nu zijn we allebei weer blij met onze jongens. Als je problemen hebt zoals de mijne, stuur dan Dr Ilekhojie een e-mail: gethelp05@gmail.com of neem contact met hem op via Whatsapp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Iemand verliezen van wie je houdt is als het breken van je hart in twee stukken, vooral als je heel erg verliefd bent op die persoon, liefde is een essentiële emotie en heeft de macht om alles gelukkig en aangenaam te doen, maar er kwam een ​​tijd dat ik werd verlaten door mijn man die verliet me voor zijn nieuwe assistent. Hij brak ons ​​huis en liet onze 4 kinderen een reeks slechte emoties doormaken. Alles ging mis en mijn ooit gelukkige kinderen werden saai en stil omdat er geen vader in de buurt was om hen te leiden en te beschermen. Na 3 weken zag ik een bericht online over Dr Ilekhojie en hoewel ik niets wist van spreuken, dwong mijn hart me om zijn hulp te zoeken. Hij legde uit dat hij zou helpen met een verzoeningsspreuk die mijn man zal teruggeven. Nadat hij er alles aan had gedaan om hem in staat te stellen de verzoeningsspreuk uit te voeren, ontsloeg mijn man zijn assistent en keerde terug naar huis allemaal binnen een tijdsbestek van 3 dagen. Dank u Dr Ilekhojie. Als u soortgelijke problemen heeft in uw relatie of huwelijk, neem dan contact op met Dr. hem Whatsapp/Telegram +2348147400259 of e-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik weet nog dat mijn man het huis uitging. Ik was zo depressief en gestrest dat ik in het ziekenhuis belandde. Op een dag was ik online aan het zoeken naar liefdestips omdat ik heel veel van hem hou en om hem geef en ik wil gewoon dat we weer als gezin bij elkaar zijn. Ik vond verschillende getuigenissen van hoe Dr. Ilekhojie zoveel relatie- en huwelijksproblemen oploste... Ik nam contact met hem op en legde hem alles uit, toen vertelde hij me dat mijn man binnen 48 uur terug zou komen nadat hij me had geholpen met een verzoeningsspreuk. Ik stuurde hem alle details die hij nodig had en verstrekte ook alles wat nodig was voor de betovering. De spreuk werkte perfect zoals hij beloofde, want na precies 2 dagen keerde David terug en begon over de vloer te rollen zodat ik hem terug kon accepteren. Ik ben zo blij dat Dr Ilekhojie deed wat hij beloofde. Neem contact met hem op als zijn 100% gegarandeerd en effectief. zijn e-mail: gethelp05@gmail.com of zijn telefoonnummer of WhatsApp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Het begon met kleine misverstanden waarna hij me vertelde dat het goed zou zijn om een pauze te nemen, wat volgens mij een breuk werd. Hij zoekt me niet meer. Dit bracht me verdriet omdat we al samen zijn sinds de middelbare school en hij was mijn eerste en enige liefde. Ik zocht overal op internet naar hulp en toen zag ik zoveel mensen opmerkingen maken over Dr Ilekhojie, ik kreeg zijn contactpersoon bij de opmerkingen en sprak met hem over mijn situatie en hij legde het proces van verzoening uit en hoe hij zal helpen ik verzoen me met hem in drie dagen. Het is nu precies een maand geleden dat ik contact met hem heb opgenomen en alles is perfect geweest met Moh en ik moest deze opmerkingen plaatsen omdat hij alle lof verdient om me te helpen. Ik laat hier zijn contact met alle eerlijke e-mail: gethelp05@gmail.com of neem contact met hem op via Whatsapp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik was 16 jaar getrouwd met een liefhebbende moeder en vrouw. We hadden samen 2 kinderen die nu 11 en 13 zijn. Ik kwam weer in contact met een oude vriendin van de universiteit op Facebook en we begonnen een affaire en ik verliet mijn vrouw. De vrouw met wie ik een affaire had, is een geweldige vrouw en ik hou ook van haar en onze kinderen begonnen de situatie te accepteren en mijn vrouw is een beetje verder gegaan, maar niet verliefd op de man met wie ze omgaat. Ik dacht dat ik niet meer verliefd was op mijn vrouw en ik voelde me vreselijk over wat ik haar heb aangedaan - ze is een goede vrouw en ik weet niet wat me overkwam. Ik besloot om te proberen haar terug te krijgen en ik werd aanbevolen aan Dr. Ige Ajayi voor hulp om herenigd te worden met mijn vrouw en binnen 48 uur nadat ik contact had opgenomen met Dr. Ige Ajayi besloot mijn vrouw om dingen met mij uit te werken en nu hebben we zijn weer samen met onze kinderen en leven als één gelukkig gezin. Ik weet echt niet welke woorden ik moet gebruiken om te waarderen wat Dr. Ige Ajayi voor mij heeft gedaan, maar ik zal u bedanken, meneer, voor het herenigen van mij en mijn familie. Voor mensen in moeilijke tijden met hun huwelijk of relatie kunnen contact met hem opnemen. E-mail drigeajayi@gmail.com. Telefoon/Whatsapp +234(81)-3003-5939

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Het is nu meer dan een maand geleden en alles voelt alsof het weer normaal is. Hij is me beter gaan behandelen en het is voor ons allebei een genezingsproces geweest. De nachtmerrie die bijna 2 jaar had geduurd is eindelijk voorbij. Het is alsof we opnieuw verliefd zijn geworden! We hebben allebei het verleden achter ons gelaten en proberen vooruit te komen - en voor het eerst in lange tijd ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik Dr Ilekhojie ben! Het is alsof we eindelijk die dingen over elkaar hebben herontdekt waardoor we in de eerste plaats verliefd werden. Alle zorgen en stress zijn gewoon verdwenen. Bedankt Dr Ilekhojie voor het redden van mijn gebroken huwelijk. Ik en mijn man leven weer gelukkig.. Allemaal dankzij Ilekhojie. Neem contact met hem op om je huwelijk te herstellen E-mail: gethelp05@gmail.com Bel of WhatsApp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Na 2 jaar gebroken huwelijk liet mijn man me achter met twee kinderen, ik voelde me vreselijk en ik pleegde bijna zelfmoord omdat hij ons met niets achterliet. Ik was al die tijd emotioneel omdat de kinderen me bleven vragen waar papa is. Dank aan Dr Ilekhojie die ik op Facebook heb ontmoet, die mijn man naar huis heeft teruggebracht en de vrede tussen ons heeft hersteld. Op die trouwe dag kwam ik tijdens het surfen op internet enkele getuigenissen over Dr. Ilekhojie tegen en ik voelde meteen de behoefte om hem om hulp te vragen en ik ben blij dat alles uiteindelijk goed met me is afgelopen. Mijn man is nu thuis met mijn kinderen en er is nog nooit zoveel liefde en vreugde in mijn huis geweest tot nu toe. Heb soortgelijke problemen, vertel het me, want hij zal je kunnen helpen. Neem contact op met Dr. Ilekhojie E-mail: gethelp05@gmail.com of bel/Whatsapp/Viber +2348147400259 Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Mijn vriend begon uit te gaan met andere meisjes en toonde me koude liefde, bij verschillende gelegenheden dreigt hij het uit te maken als ik hem durf te ondervragen over zijn affaire met andere meisjes, ik was helemaal kapot en verward totdat een oude vriend van mij vertelde mij over een spreukgebruiker op internet Dr. Ilekhojie die mensen helpt met hun relatie- en huwelijksprobleem door de krachten van liefde en verzoening Spreuken, eerst twijfelde ik of zoiets ooit zou bestaan, maar besloot het eens te proberen. Toen ik contact met hem opnam, hij vertelde me alles wat ik moest doen en dat deed ik en hij hielp me een verzoeningsspreuk uit te spreken en binnen 28 uur kwam mijn vriend terug en begon zich te verontschuldigen, nu is hij gestopt met uitgaan met meisjes en is hij voorgoed bij mij. Dit zijn zijn contacten Whatsapp of Viber +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Ik begon een paar weken geleden vreemd gedrag van mijn man op te merken en ik kwam erachter dat mijn man iemand ziet. Hij kwam laat thuis van zijn werk, hij geeft nauwelijks meer om mij of de kinderen. Soms gaat hij uit en komt hij zelfs 2-3 dagen niet thuis. Ik heb er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen, maar het mocht niet baten. Ik werd erg ongerust en had hulp nodig. Toen ik op een dag op internet aan het surfen was, kwam ik een website tegen die suggereerde dat dr. Ilekhojie kan helpen bij het oplossen van huwelijksproblemen, het herstellen van verbroken relaties enzovoort. Ik nam contact met hem op en hij beloofde me te helpen met een verzoeningsspreuk. Ik deed alles wat hij me vroeg en net zoals Rodicas geval, kwam mijn man twee dagen later terug als een andere man. Hij begon alles op te biechten wat hij had gedaan en vroeg me hem een tweede kans te geven om het goed te maken. Allemaal dankzij Dr Ilekhojie, mijn man is nu liefdevoller en verantwoordelijker. neem contact op met Dr Ilekhojie met Whatsapp +2348147400259 of e-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  40. De geweldige Dr Ilekhojie waar iedereen het op internet over heeft, heeft me ook geholpen met zijn verzoeningsspreuk. Hij herstelde mijn verbroken relatie en bracht mijn ex-vriend terug naar mij. Ik heb de afgelopen 6 maanden een gebroken hart gehad nadat mijn vriend het uitmaakte, maar nadat ik online opmerkingen over Dr Ilekhojie had gezien, was ik erg sceptisch om contact met hem op te nemen zoals op dat moment. Hij vertelde me wat ik moest verzamelen en hij voerde de verzoeningsspreuk uit en net voordat hij kon eindigen, belde mijn vriend me om vergeving te vragen en nu zijn we gelukkig samen en verwachten we ons eerste kind. Ik wil Dr Ilekhojie waarderen voor zijn geweldige hulp. Als je zijn hulp nodig hebt, kun je ook contact met hem opnemen via zijn e-mail: gethelp05@gmail.com of bel hem +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Het is nu meer dan een maand geleden en alles voelt alsof het weer normaal is. Hij is me beter gaan behandelen en het is voor ons allebei een genezingsproces geweest. De nachtmerrie die bijna 2 jaar had geduurd is eindelijk voorbij. Het is alsof we opnieuw verliefd zijn geworden! We hebben allebei het verleden achter ons gelaten en proberen vooruit te komen en voor het eerst in lange tijd ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik Dr Ilekhojie ben! Het is alsof we eindelijk die dingen over elkaar hebben herontdekt waardoor we in de eerste plaats verliefd werden. Alle zorgen en stress zijn gewoon verdwenen. Bedankt Dr Ilekhojie voor het redden van mijn gebroken huwelijk. Ik en mijn man leven weer gelukkig.. Allemaal dankzij Ilekhojie. Neem contact met hem op om je huwelijk te herstellen E-mail: (gethelp05@gmail.com) Bel of WhatsApp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Ik heb de afgelopen 3 jaar en 8 maanden last gehad van vleesbomen en sindsdien heb ik een reeks behandelingen ondergaan, maar er was geen verbetering totdat ik getuigenissen van Dr. Ilekhojie tegenkwam over hoe hij verschillende mensen van verschillende ziekten over de hele wereld, toen nam ik ook contact met hem op. Na ons gesprek stuurde hij me wat kruiden die mijn vleesbomen doen krimpen en mijn kansen om zwanger te worden vergroten. Met zijn instructie heb ik de kruiden 8 dagen gebruikt en ik werd gevraagd om naar het ziekenhuis te gaan waar mijn arts de vermindering van de grootte bevestigde. Binnen 14 dagen was de firboid verdwenen. Nu ben ik al 8 maanden weg en ik kan niet wachten om moeder te worden. Mijn hart is zo gevuld met vreugde. Het is alleen mogelijk omdat ik de moed had gehad om Dr Ilekhojie te vertrouwen, hoeveel mensen me ook hebben bedrogen. Praat alsjeblieft met hem als je vleesbomen of een andere ziekte hebt en hij zal je helpen met zijn krachtige kruiden. E-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp hem op +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ik zag een prachtige getuigenis van Helmah op een verzoeningspagina over de goede daden van Dr. Ilekhojie. Ik heb nooit geloofd, want ik heb nog nooit eerder iets over zo'n wonder gehoord. Niemand had me ervan kunnen overtuigen totdat Dr. Ilekhojie een geweldig werk voor me had gedaan dat mijn gebroken huwelijk herstelde na zes maanden scheiding. Ik was echt geschokt toen mijn man neerknielde en smeekte om vergeving voor mij om hem terug te accepteren. Ik heb echt een tekort aan woorden om mijn waardering te tonen aan Dr Ilekhojie voor wat hij voor mij en mijn hele familie heeft gedaan. We zijn gelukkig samen en er is rust in mijn huis. Dit alles is mogelijk dankzij zijn verzoeningsspreuk. Neem nu contact met hem op voor elke vorm van hulp die je nodig hebt via Whatsapp/viber: +2348147400259) of e-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten