maandag in week 18 door het jaar

Nadat Jezus de mensen opdracht had gegeven op het gras te gaan zitten, nam Hij de vijf broden en de twee vissen, keek omhoog naar de hemel, sprak het zegengebed uit en brak de broden; Hij gaf ze aan de leerlingen, en de leerlingen gaven ze door aan de mensen. Iedereen at en werd verzadigd.

'Geven jullie hun maar te eten...', zegt Jezus. Hij geeft zijn leerlingen de opdracht de mensen van voedsel te voorzien. Doch, het is wel degelijk Hij die het zegengebed uitspreekt, het wonder volbrengt, om dan de broden aan de leerlingen te geven om ze door hen te laten uit te delen.

Zo is God. Hij geeft de opdracht aan ieder van ons. 'Geeft gij de wereld maar te eten'. Dit mogen we gerust letterlijk aanhoren, maar zeker ook spiritueel. Feit is, en daar gaat het hier om: God is de opdrachtgever.
Doch kunnen wij de opdracht nooit tot voltooiing brengen wanneer we de werkzaamheid van Jezus niet zouden toelaten. God geeft de opdracht, maar tegelijkertijd geeft Hij, doorheen zijn Zoon, de genade.

Ons christenzijn zou altijd geënt moeten zijn Jezus. Enkel vanuit Hem, in Hem en door Hem zullen we kunnen doen wat we te doen hebben. Wanneer we los van de Heer handelen is de kans groot dat onze 'werken' egoïstisch van aard worden, vol van eigenbelang, meer en meer verwijderd van de echte liefde. Wie in de Heer blijft, zal in de zuivere liefde blijven, vol van genade; genade voor zowel hem die liefheeft alsook voor hem die wordt bemint.

kris

Reacties

  1. Zo blij dat de vakantiemodus van de blog ten einde loopt. Toch hoop ik dat jij, Kris, samen met je gezin een deugddoende verlofperiode had. Met de schamele troeven en/of talenten die wij kregen (vijf broodjes en twee vissen), kan de Heer grote wonderen doen. Ik denk aan Magnus van Mary's Meals die ooit begon om 200 kinderen eten te geven en nu bijna de mijlpaal van 2 miljoen kinderen bereikt. Op zoveel manieren kan Gods zegen in ons leven wonderen bewerken, ja waarom niet voor duizenden en miljoenen mensen...! Alvast een gezegende dag voor ieder die dit leest.
    Wivina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Wivina,
      nee, was niet omwille van verlof. Dat start vandaag ;-)
      Een pauze op de blog was effe nodig.
      Inderdaad Wivina, Gods toedoen bewerkt wonderen. Als we Hem maar toelaten, en wij als instrument van Hem.

      Verwijderen
    2. Schitterend Kris dat je verlof nog helemaal 'vers' is, zo heerlijk vol verwachting, knapperig als een warm broodje bij het ontbijt! Hap erin met volle teugen en geniet volop van onbekommerd eens te niksen! Toch van harte dank om ons dagelijks wat inspiratie en bezinning te geven!
      Wivina

      Verwijderen
  2. Dankjewel om de gezegende dag ons toegewenst !

    Dàt kan uiteraard geschieden als we "Jezus "de eerste plaats geven !

    Hij zal dan onze dag leiden en begeleiden in voor- en tegenspoed !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoveel mensen lijden honger. Wie wordt niet geraakt door al die kinderen die letterlijk sterven van de honger? En hier in ons rijke Westen maken we ons druk om festivals die niet door kunnen gaan. Als we toch eens zouden delen van onze overvloed? We kunnen(moeten) bij onszelf beginnen. En de Heer vragen om wijsheid en inzicht bij onze overheden die daadwerkelijk iets kunnen doen,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten