dinsdag in week 22 door het jaar

Lieve mensen,

vanuit het evangelie van vandaag zou ik een warme oproep willen doen om onze wereld, die dikwijls getekend is door kwaad, met Gods liefde te omarmen. Zowel doorheen ons gebed als doorheen onze daden, onze woorden, onze blik.

Als christenen zijn we geroepen dit te doen vanuit onze verinniging met de Heer; de Heer in ons, met ons, door ons. We zijn geroepen instrumenten te zijn van zijn genezing in deze wereld. Als penselen in zijn hand.

Laten we dit doen als Paasmensen, in de vreugde en de eenvoud van Christus' opstanding.

kris

Reacties

  1. De eerste christenen verwachtten Jezus' wederkomst spoedig. Daar hebben ze moeten mee leren leven. Vooral met het uitblijven van die wederkomst. Toch komt de Heer altijd en Zijn opstanding is de waarborg voor onze opstanding. Ook dit is een geloofsgegeven dat behoort tot Jezus' leer die Hij verkondigt met gezag, met het gezag van God zelf.
    Een mooie gedachtenis ook vandaag van Maria, Moeder en Middelares van genade. Het is een gedachtenis die komt uit de tijd van Kardinaal Mercier en priester Poppe (begin 20ste eeuw). Al wat menselijk is aan Jezus komt van Maria, zegt Pr. Poppe. Zonder Maria zouden we Jezus niet hebben. Jezus is de genade. Maria is Zijn moeder. Door Maria komt de genade die Jezus is tot ons. Dank u, Kris, dat u bij de gedachtenis van de heilige vandaag zo'n mooie commentaar op hebt genomen over deze gedachtenis van Maria.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten